Meny

Hæren får sin første kvinnelige general

Kristin Lund (innfelt) ble fredag utnevnt til general i Heimevernet. her far en øvelse i indre Oslofjord og rundt indre havn i 2004. Foto:  Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hæren har fått sin første kvinnelige general. Brigader Kristin Lund (51) ble i statsråd fredag utnevnt til generalmajor og ny generalinspektør for Heimevernet.

Lund kommer fra stillingen som nestkommanderende i Hærens styrker/Sjef Østerdal Garnison. Hun har også erfaring fra internasjonale operasjoner, blant annet fra Libanon, Gulfen, Balkan og Afghanistan.
Da hun ble utnevnt til brigader i 2007, ble hun samtidig den første kvinnelige brigader i Hæren.
Hun startet sin karriere i Forsvaret i 1980. Hun ble fenrik i 1981 og hadde avansert til oberstløytnant i 2001.
Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) gratulerer med utnevnelsen.
- Jeg er svært glad for at Forsvaret har fått sin første kvinnelige generalinspektør. Kristin Lund er en dyktig offiser med meget bred nasjonal og internasjonal bakgrunn. Heimevernet har de senere går gjennomgått en kraftig modernisering. Jeg er overbevist om at generalmajor Lund vil fortsette dette viktige arbeidet, sier Strøm-Erichsen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus