Ekstatisk valgstemning

<pDa Jens Stoltenberg inntok podiet under Arbeiderpartiets valgvake ble stemningen elektrisk. Opplev den fra første rad, med ny fototeknikk.</p

Ekstatisk valgstemning
Ekstatisk valgstemning
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan "styre" rundt i bildet ved å bruke musa. Klikk med venstre museknapp og dra bildet rundt. Vi anbefaler at du ser på bildet i fullskjermformat. Trykk på krysset nederst til høyre.

Etter mye venting kom endelig Jens Stoltenberg triumferende opp på podiet på tampen av Arbeiderpartiets valgvake mandag kveld. Undertegnede hadde da stått som sild i tønne sammen med fotografer fra alle landets redaksjoner og noen utenlandske medier. Noen med spissere albuer enn andre.

Kommentar: Annerledesvalget

Stemningen i salen var ekstatisk da Stoltenberg begynte å snakke. En stemning det er vanskelig å fange opp på kamera.

Frilansfotografen Eirik H. Urke har spesialisert seg på å ta gigantiske gigapixelbilder av byer som f.eks. Bergen, og å lage 360-graders panormabilder, noen med lyd.

Under valgvaken tok han bildene som skulle til for å lage et slikt bilde, men trengte lyd fra seansen for å sette prikken over i´en. Den lyden hadde ABC Nyheter. Urke og undertegnede stod ved siden av hverandre under Stoltenbergs tale, så lyden du hører er identisk med lyden vi hørte fra vårt ståsted foran podiet i Folkets Hus i Oslo.

Posten viktigere enn Twitter i valgkampen

Stemningen i salen var elektrisk, og jubelen stod i taket da Stoltenberg talte. Se og hør selv.

Følg Andreas H. Lunde på Twitter: @andreasl