Meny

Narvik-firma får kampfly-kontrakt

PRODUKSJON: Nok et norsk firma har fått kontrakter med Lockheed Martin om produksjon av deler til F-35. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Narvik-firmaet Natech har fått kontrakt på 24 millioner dollar i forbindelse med byggingen av F-35.

– Jeg vil gratulere Natech med kontrakten. Kampflyanskaffelsen er en svært stor anskaffelse, og denne Regjeringen har vært meget opptatt av at den må gi gode muligheter for norsk industri, sier statssekretær i Forsvarsdepartementet, Espen Barth Eide i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

Firmaet Natech skal lage komponenter som inngår i selve kampflyet. Bedriften ser for seg at de må utvide maskinparken for å fullføre kontrakten, som de fikk etter å ha lagt inn anbud på en lang rekke kontrakter i forbindelse med produksjonen av kampflyet.

- Dette er en forholdsvis liten kontrakt på 4 millioner dollar, men vi ser på dette som et viktig signal på at norsk industri er konkurransedyktig og at vi som bedrift holder en høy internasjonal standard på teknologi og kvalitet, sier administrerende direktør i Natech, Tone Lindberg i en pressemelding fra firmaet.

Natech er en høyteknologibedrift som spesialiserer seg innenfor maskinering, elektronikk og optikk. Bedriften ble etablert i 1977 som følge av Norges kjøp av F-16. Fram til 1995 var de en del av Kongsberg gruppen. I 2008 hadde bedriften en omsetting på 66,2 millioner kroner.

- Det har vært en lang vei og en bratt lærekurve for i det hele og store å være i stand til å gi et tilbud etter retningslinjene, men det har vært verd det. Kontrakten vil være basis for et samarbeid som vil løpe i 20 – 30 år slik det ser ut i dag, sier Lindberg i pressemeldingen.

- Kontrakten viser tydelig at den norske strategien overfor Lockheed Martin, som er utformet i tett samarbeid mellom industrien og Forsvarsdepartementet, også kan bære frukter for små og mellomstore bedrifter, sier statssekretær i Nærings og handelsdepartementet, Rikke Lind i pressemeldingen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus