Meny

- Holocaust er en løgn

Det er løgn at jødene ble utsatt for folkemord under andre verdenskrig, sier Irans presidentMahmoud Ahmadinejad. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er løgn at jødene ble utsatt for folkemord under andre verdenskrig. Løgnen om holocaust brukes som påskudd til å opprettholde staten Israel, sier Irans president Mahmoud Ahmadinejad.

Ahmadinejad satte fram disse påstandene i en tale ved universitetet i Teheran fredag. Talen ble holdt under markeringen av den årlige Qods-dagen, da iranerne markerer sin støtte til det palestinske folk.

– Holocaust er et falskt påskudd for å opprettholde et zionistisk regime. Det er en løgn som bygger på historier som det er umulig å bevise og som i virkeligheten er myter, framholdt den iranske statssjefen.

– Å konfrontere dette regimet er en nasjonal og en religiøs plikt, fortsatte Ahmadinejad. – Men det vil ikke vare lenge, dette regimet har ingen framtid og dets liv vil snart være over, sa han i talen som ble sendt direkte på iransk radio.

Før talen støtte tilhengere av opposisjonen i Iran sammen med opprørspoliti. Tidligere president Mohammed Khatami, som regnes som reformvennlig, ble angrepet av tilhengere av en strengere politisk linje. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus