Minst 25 drept i selvmordsangrep i Pakistan

Minst 25 mennesker er drept i et selvmordsangrep mot en markedsplass nordvest i Pakistan. Foto: Scanpix
Minst 25 mennesker er drept i et selvmordsangrep mot en markedsplass nordvest i Pakistan. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMinst 25 mennesker er drept i et selvmordsangrep mot en markedsplass nordvest i Pakistan. Noen ble drept da en bombemann sprengte seg i lufta, og andre begravd under bygninger som raste sammen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selvmordsbomberen slo til mot markedet i fjellbyen Ustarzai fredag, ikke langt fra Kohat der seks mennesker ble skadd i et bombeangrep torsdag. Begge disse stedene ligger sør for Peshawar, den største byen i det nordvestlige Pakistan.

– Mellom 25 og 30 mennesker er drept i eksplosjonen, det ligger 20 døde her jeg står, fortalte områdets administrasjonssjef Mehtab ul-Hassan på telefon til nyhetsbyrået Reuters. Ingen tok umiddelbart på seg skylden for angrepet.

Raste sammen

Markedet i Ustarzai var fullt av mennesker som handlet inn til helgen og til den muslimske høytiden id al-fitr, da selvmordsbomberen utløste sprengladningen han hadde med seg i bilen.

– En restaurant og mange butikker har rast sammen, fortalte et øyenvitne.

En politimann som deltok i redningsarbeidet i Ustarzai ville ikke utelukke at motivet for selvmordsangrepet var religiøse motsetninger. De fleste av de drepte og de nærmere 40 skadde i angrepet var sjiamuslimer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selvmordsbomberen så ut til å ha valgt et hotell som ligger inne på markedsområdet og som drives av en sjiamuslim, som mål for aksjonen. Det lille Hikmat Ali-hotellet var blant bygningene som fikk store skader i fredagens angrep.

Religiøst fiendskap

Ustarzai ligger i et område som preges av fiendskap mellom sjia- og sunnimuslimer. Den islamistiske talibanmilitsen og terrornettverket al-Qaida har også baser i regionen, der den pakistanske regjeringshærens har vært på offensiven mot ekstremister.

Rundt 1.800 talibanfolk skal være drept i løpet av den fire måneder lange offensiven som regjeringens soldater har ført i Swat-dalen nordvest i Taliban. Tre av militante ledere i Swat er angivelig blant disse dødsofrene.

Regjeringen i Islamabad får politisk støtte fra USA til denne offensiven. Amerikanerne er glade for at Pakistan forsøker å få bukt med geriljafolk som får skylden for angrep mot NATO-soldater i nabolandet Afghanistan. (©NTB)