Meny

Minst 25 drept i selvmordsangrep i Pakistan

Minst 25 mennesker er drept i et selvmordsangrep mot en markedsplass nordvest i Pakistan. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 25 mennesker er drept i et selvmordsangrep mot en markedsplass nordvest i Pakistan. Noen ble drept da en bombemann sprengte seg i lufta, og andre begravd under bygninger som raste sammen.

Selvmordsbomberen slo til mot markedet i fjellbyen Ustarzai fredag, ikke langt fra Kohat der seks mennesker ble skadd i et bombeangrep torsdag. Begge disse stedene ligger sør for Peshawar, den største byen i det nordvestlige Pakistan.

– Mellom 25 og 30 mennesker er drept i eksplosjonen, det ligger 20 døde her jeg står, fortalte områdets administrasjonssjef Mehtab ul-Hassan på telefon til nyhetsbyrået Reuters. Ingen tok umiddelbart på seg skylden for angrepet.

Raste sammen

Markedet i Ustarzai var fullt av mennesker som handlet inn til helgen og til den muslimske høytiden id al-fitr, da selvmordsbomberen utløste sprengladningen han hadde med seg i bilen.

– En restaurant og mange butikker har rast sammen, fortalte et øyenvitne.

En politimann som deltok i redningsarbeidet i Ustarzai ville ikke utelukke at motivet for selvmordsangrepet var religiøse motsetninger. De fleste av de drepte og de nærmere 40 skadde i angrepet var sjiamuslimer.

Selvmordsbomberen så ut til å ha valgt et hotell som ligger inne på markedsområdet og som drives av en sjiamuslim, som mål for aksjonen. Det lille Hikmat Ali-hotellet var blant bygningene som fikk store skader i fredagens angrep.

Religiøst fiendskap

Ustarzai ligger i et område som preges av fiendskap mellom sjia- og sunnimuslimer. Den islamistiske talibanmilitsen og terrornettverket al-Qaida har også baser i regionen, der den pakistanske regjeringshærens har vært på offensiven mot ekstremister.

Rundt 1.800 talibanfolk skal være drept i løpet av den fire måneder lange offensiven som regjeringens soldater har ført i Swat-dalen nordvest i Taliban. Tre av militante ledere i Swat er angivelig blant disse dødsofrene.

Regjeringen i Islamabad får politisk støtte fra USA til denne offensiven. Amerikanerne er glade for at Pakistan forsøker å få bukt med geriljafolk som får skylden for angrep mot NATO-soldater i nabolandet Afghanistan. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus