Meny

- Krever overpris for Lyn-gutter

FOR DYR?: Lyn har prissatt Davy Claude Angan til seks millioner kroner. Ifølge Transfermarkt koster spilleren fra Elfenbenskysten cirka 2,1 millioner. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyn priser seks spillere man kan kjøpe andeler i, til nøyaktig 20 millioner. Ifølge et anerkjent statistikkbyrå priser klubben spillerne fem millioner for mye.

Prisforskjellene

Lyn har lagt ut seks spillere på «anbud» som folk kan kjøpe andeler i.

Her kan du se forskjellen i prisene Transfermarkt har satt og den Lyn opererer med. Prisene til det tyske selskapet er verdsatt i euro og ABC Nyheter har tatt utgangspunkt i dagens eurokurs på 8.64 kr

Disse er priset for høyet:

Davy Claude Angan (22 år)
Transferm: 250.000 € (2.160.000 kr.)
FC Lyn: 6 mill. kr.

Mads Dahm (20 år)
Transferm: 375.000 € (3.240.000 kr.)
FC Lyn: 4. mill. kr.

Vegard Gjermundstad (19 år)
Transferm: 150.000 € (1.296.000 kr.)
FC Lyn: 2 mill. kr.

Arnar Darri Petursson (18 år)
Transferm: 100.000 € (864.000 kr.)
FC Lyn: 2 mill. kr.

Disse er priset for lavt:

Erling Knudtzon (20 år)
Transferm: 400.000 € (3.456.000 kr.)
FC Lyn: 2 mill. kr.

Magne Simonsen (21 år)
Transferm: 500.000 € (4.320.000 kr.)
FC Lyn: 4 mill. kr.

TOTALT:
Transferm: 1.775.000 € (15.336.000 kr.)
Lyn: 20 mill. kr.
Totalt differanse: 4.664.000 kroner

OSLO (ABC Nyheter): Lyn har etter egne vurderinger priset sine seks «andelsspillere» i investeringsselskap Olja Lyn DA, til nøyaktig 20 millioner kroner.

Men et uavhengig statistikkbyrå mener osloklubben bommer grovt på noen av objektene.

Ifølge tall det anerkjente tyske statistikkbyrået Transfermarkt opererer med, krever Erik Langerud & co. i overkant av 30 prosent for mye for klubbens arvesølv.

- Våre tall er selvfølgelig ikke 100 prosent nøyaktig, men prisen på spillerne er nøye vurdert ut i fra en rekke parametre som verdsetter en spiller. Mange av kriteriene er de samme som brukes av både klubber og agenter når de skal finne rett pris på en spiller, sier en av utviklerne i Transfermarkt, Jan Wandtke, til ABC Nyheter.

Se her Transfermarkts vurderinger av Lyns spillerstall

Samlet 4,6 mill for mye

Lyn er i akutt pengemangel og trenger ifølge dem selv 17 millioner kroner innen 30. september for at klubben ikke skal gå konkurs.

For å få inn kapital til videre drift av klubben er ett av tiltakene å selge andeler i seks av klubbens unggutter.

Erling Knudtzon (20 år), Magne Simonsen (21 år), Davy Claude Angan (22 år), Mads Dahm (20 år), (19 år), Vegard Gjermundstad (19 år) og Arnar Darri Petursson (18 år) er spillerne man kan kjøpe seg inn i. Alle spillerne har blitt vurdert og med det fått en pris på seg.

Transfermarkt har en samlet verdi på sekstetten på 15.336.000 kroner. Lyn mener 20 millioner er korrekt.

Samlet innebærer prisene en forskjell på 4.664.000 kroner. I prosent betyr det i praksis at Lyn kan ha priset andelsobjektene mer enn 30 prosent for mye.

- Vi bestreber oss for å treffe så nøyaktig så mye. Det ville være meningsløst om den reelle prisen ligger langt unna den vi mener er riktig. Da kan vi like godt legge ned, fortsetter Transfermakts Wandtke til ABC Nyheter.

To av spillerne, Erling Knudtzon og Magne Simonsen, har imidlertid Lyn priset for lavt. Men de fire andre ligger høyere enn tyskernes verdi, to av dem vesentlig høyere.

«Verst» er prissettingen på Davy Claude Angan. Elfenbenkystenspillerens differanse ligger på nesten fire millioner kroner.

Prisforskjellen på både Angan og Petursson har en differanse på over 100 prosent.

Dersom man utelukkende ser på prisforskjellene kan det for kjøpelystne Lyn-fans, eller andre klubber, lønne seg å slå kloa i Knudtzon og Simonsen - om man legger prisforskjellene fra tyskerne til grunn.

Helhetsvurdering

Lyns sportssjef Rolf Magne Walstad mener Lyn har satt riktig pris på sine spillere. (Foto: Scanpix).Lyns sportssjef Rolf Magne Walstad mener Lyn har satt riktig pris på sine spillere. (Foto: Scanpix).

Sportssjef Rolf Magne Walstad mener imidlertid klubben har truffet godt når verdien på de forskjellige spillerne har blitt bestemt.

- Dette er gjort ut i fra en helhetsvurdering. Tallene er basert blant annet på spillernes alder, potensial og utvikling. I tillegg har vi tatt hensyn til markedet generelt, hva vi har fått for våre spillere i sommer samt samtaler med klubber og agenter som kjenner markedet godt, for å nevne noen.

- Det er vanskelig å treffe helt nøyaktig, noen får vi kanskje mindre for mens andre håper vi å få mer for. Men prisene vi har satt mener vi er høyst reelle, sier Walstad til ABC Nyheter.

Wandtke i Transfermarkt sier de bruker mange av de samme kriteriene som Lyn for å finne mest mulig riktig pris på spillere.

- Alder, utvikling og historikk, landslagsoppdrag, antall mål, hvilken liga spillerne er i og har vært i og sammenligning med andre spillere, er noe av det vi bruker. Vi mener verdien vi setter er så nøyaktig som mulig ut ifra de kriteriene som er viktige og riktige for prissetting på fotballspillere, sier Wandtke.

Skambud

I løpet av sesongen har Lyn solgt unna et helt lag. Hele ti spillere har forlatt Ullevaal til fordel for andre klubber.

Diego Guastavino (Brann), Johan Dahlin (Malmö FF), Kenny Stamatopolous (Fredrikstad), Shane Stefanutto (North Queensland), Petter Furuseth (Assyriska, lån), Theodor Elmar Bjarnson (IFK Göteborg), Christian Brink (GIF Sundsvall), Lucas Pratto (Boca Juniors) og Indridi Sigurdsson (Viking) er alle borte fra den opprinnelig stallen som startet oppkjøringen til den vanskelige sesongen i januar.

I en informasjonsbrosjyre om Olja Lyn DA opplyser klubben at de før sesongen hadde budsjettert med spillersalg i sesongen 2009 for 15 millioner kroner.

Klubben hevder selv de har fått inn langt under halvparten.

«Vi har ikke klart å selge spillere for 15 millioner kroner. Vi har dessverre ikke det.
Vi har måttet selge flere spillere enn vi har ønsket – for en lavere sum enn vi
hadde håpet på. Totalt sett har vi har solgt spillere for 6 millioner kroner. Det har
ikke manglet på skambud på resten av spillerne fra aktører som prøver å utnytte
Lyns finansielle situasjon, men vi kan ikke gi bort arvesølvet vårt uten å ha prøvd
ut fere alternativer», står det å lese i brosjyren.

Slutten?

Walstad vil ikke si om det har kommet bud på noen av Olja Lyn-spillerne tidligere i sesongen, men uttaler på generelt grunnlag at alle eventuelle henvendelser har blitt nøye vurdert.

- Alt som skjer rundt våre spillere har blitt, blir og vil bli nøye vurdert av klubben.

- Nå håper vi alle de utfordringene vi står overfor, både sportslig og andre ting, vil få et lykkelig utfall, sier Lyns sportssjef til ABC Nyheter.

Søndag spiller Lyn kanskje sin nest siste kamp på Ullevaal på lang tid. Laget møter Vålerenga til et av historiens mest spennende byderby. Neste kamp for Tommy Berntsen & Co er mot Tromsø, også det på Ullevaal.

Det kan være siste kampen aristokraten spiller på svært lang tid. Går klubben konkurs forsvinner nemlig eliteserielaget Lyn fra fotballkartet.

– Hovedregelen er at klubben skal helt til bunns, til den aller laveste divisjonen, har leder i NFFs lovkomité, Steinar Magnus Trovåg, uttalt til Aftenposten.

Lyns Erling Knudtzon koster ifølge klubben to millioner kroner. Det er for lite ifølge Transfermarkts beregninger. (Foto: Scanpix).Lyns Erling Knudtzon koster ifølge klubben to millioner kroner. Det er for lite ifølge Transfermarkts beregninger. (Foto: Scanpix).

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:27 Franske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11 Underhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01 Borgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15 Rekordmange medlemmer i SV23:52 Brann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund23:49 Erdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16 Valutakurser 25.03 (22.03)22:47 Brasils ekspresident Temer blir løslatt22:43 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38 Barkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23 Røymark avgjorde for VIF21:48 Vegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45 Xi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37 Nytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30 Måren gikk i fella i Østfold – kort tid etter kom ulven21:06 Norsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00 Hammer gir seg som landslagstrener20:59 Forventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42 Apple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07 Torkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05 Utskjelte Lindelöf ble pappa19:37 Tidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31 NRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22 Fylkesnes: – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten!19:20 Trump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48 Ankerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44 Neymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57 Regjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47 Brudd i forhandlingene om CO2-fond17:21 Tre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15 Avviser Ernas plan for barna i fangeleire16:52 Hamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50 Theresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28 Fikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26 Trump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15 Viking Sky-rederiet beklager15:35 Advokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09 Nike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08 Beklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07 Ber Viking-rederen bli med og betale skatt14:59 Telenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55 Nordmenn dropper hytta i påsken14:34 Flykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22 Sovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16 Ny bunnotering for «Skavlan»14:13 Vil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12 Kurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05 Trump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52 Nordea hever rentene13:38 Hjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16 Bjørgen ble mamma igjen12:55 Kripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55 Lagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47 Torskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23 Rogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12 Russland fryder seg over rapport11:48 Proffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44 Sumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42 Ødegaard sto over landslagets trening11:42 Passasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27 Russisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15 Første viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13 – Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06 Hvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51 Cruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22 Fullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57 To unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35 Øyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24 Fembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14 Ny forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12 Nasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50 Kristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45 Klæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52 Kvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44 Turistbusser bes om å ikke kjøre i Oslo sentrum07:22 Løfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05 Netanyahu lover svar på rakettangrep06:37 Nordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31 Flere juridiske floker venter for Trump06:15 Undersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02 20 år siden NATO bombet Serbia06:00 Thingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50 Dette skjer i dag05:35 Norge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30 Dette skjedde i natt05:00 – Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56 Ardern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38 Orbán ut mot EU etter utestengelse04:30 Fire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25 Flere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11 Boeing inviterer til møte om 737 MAX03:28 Medlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20 Kuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45 Baby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41 Sjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21 Lapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45 Sp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40 Flyangrep mot Gazastripen01:02 Flertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58 To menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark
Siste nytt
01:27VerdenFranske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11VerdenUnderhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01NorgeBorgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15NorgeRekordmange medlemmer i SV23:52NorgeBrann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund23:49VerdenErdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16NorgeValutakurser 25.03 (22.03)22:47PolitikkBrasils ekspresident Temer blir løslatt22:43PolitikkFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38SportBarkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23SportRøymark avgjorde for VIF21:48NorgeVegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45PolitikkXi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37VerdenNytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30NorgeMåren gikk i fella i Østfold – kort tid etter kom ulven21:06NorgeNorsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00SportHammer gir seg som landslagstrener20:59NorgeForventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42VerdenApple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07PolitikkTorkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05SportUtskjelte Lindelöf ble pappa19:37VerdenTidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31SportNRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22PolitikkFylkesnes: – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten!19:20PolitikkTrump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48NorgeAnkerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44SportNeymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57NorgeRegjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47PolitikkBrudd i forhandlingene om CO2-fond17:21NorgeTre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15NorgeAvviser Ernas plan for barna i fangeleire16:52VerdenHamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50NorgeTheresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28MotorFikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26VerdenTrump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15NorgeViking Sky-rederiet beklager15:35VerdenAdvokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09PengerNike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08Helse og livsstilBeklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07PengerBer Viking-rederen bli med og betale skatt14:59PengerTelenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55ReiseNordmenn dropper hytta i påsken14:34NorgeFlykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22VerdenSovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16KulturNy bunnotering for «Skavlan»14:13SportVil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12VerdenKurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05PolitikkTrump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52PengerNordea hever rentene13:38VerdenHjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16SportBjørgen ble mamma igjen12:55VerdenKripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55SportLagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47NorgeTorskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23MotorRogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12VerdenRussland fryder seg over rapport11:48NorgeProffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44KulturSumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42SportØdegaard sto over landslagets trening11:42NorgePassasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27VerdenRussisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15SportFørste viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13Sport– Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06StemmerHvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51NorgeCruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22SportFullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57NorgeTo unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35PengerØyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24NorgeFembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14Helse og livsstilNy forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12PengerNasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50SportKristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45SportKlæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52NorgeKvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44ReiseTuristbusser bes om å ikke kjøre i Oslo sentrum07:22SportLøfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05VerdenNetanyahu lover svar på rakettangrep06:37SportNordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31VerdenFlere juridiske floker venter for Trump06:15NorgeUndersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02Verden20 år siden NATO bombet Serbia06:00SportThingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50NorgeDette skjer i dag05:35NorgeNorge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30NorgeDette skjedde i natt05:00Penger– Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56VerdenArdern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38PolitikkOrbán ut mot EU etter utestengelse04:30VerdenFire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25NorgeFlere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11VerdenBoeing inviterer til møte om 737 MAX03:28PolitikkMedlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20PolitikkKuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45VerdenBaby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41PengerSjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21VerdenLapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45PolitikkSp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40VerdenFlyangrep mot Gazastripen01:02VerdenFlertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58NorgeTo menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus