Meny

Villig til atomsamtaler

Nord-Koreas leder Kim Jong-Il . Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Koreas leder Kim Jong-Il sa fredag til en kinesisk utsending at han er villig til bilaterale og multilaterale samtaler om landets atomprogram.

Kim sa til spesialutsendingen Dai Bingguo at Nord vil fortsette å forfølge et mål om å fjerne atomvåpen fra den koreanske halvøya, etter at de to diskuterte Pyongyangs kjernefysiske program, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Kim sier landet hans er «villig til å løse relevante problemer med bilaterale og multilaterale samtaler», melder Xinhua.

Spesialutsendingen Dai Binnguo overleverte et brev fra Hu til Kim under møtet i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang fredag, meldte det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, melder NTB.


Kina har forsøkt å lokke Nord-Korea tilbake til forhandlingsbordet for å drøfte muligheten for å få landet til å stanse den militære delen av sitt atomprogram. Den kinesiske statsministeren Wen Jiabao skal ifølge diplomater snart besøke Pyongyang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus