Meny

Beijing fylles av millioner av biler

Kineserne handler bil som aldri før, og luksusbiler som Rolls-Royce er et populært valg blant de aller rikeste. Foto: Colourbox.com.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilsalget har nådd nye høyder i den kinesiske hovedstaden, der det innen utgangen av året vil rulle nærmere fire millioner biler.

Beijing (NTB-AFP): I august ble det solgt over 60.000 biler i Beijing, og det er nesten dobbelt så mange som i samme måned i fjor, skriver avisen China Daily.

Mens det i årets første sju måneder ble solgt rundt 1.200 nye biler om dagen i den kinesiske hovedstaden, ligger salget nå på rundt 2.000 biler om dagen. Slikt blir det bilkøer av.

Bilparken i Beijing har vokst med én million biler på bare to år, noe som både har resultert i endeløse bilkøer og alt annet enn frisk luft over byen.

Beijing har i flere år vært regnet som en av verdens mest forurensede byer, og myndighetene har forsøkt seg med flere tiltak for å endre på dette.

Ett av tiltakene har vært å pålegge bileierne å la bilen stå én dag i uka, men ifølge China Daily har det bare resultert i at velstående kinesere har kjøpt én eller to biler ekstra.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus