Norgespatriotene gir opp

Norgespatriotene gir opp
Norgespatriotene gir opp

<pØyvind Heian ferdig med politikk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Øyvind Heian legger sin politiske karriere på hylla og vil nå ta fatt på studier. Dermed er det trolig over og ut for partiet Norgespatriotene.

- Jeg trekker meg fra politikken som følge av den dårlige oppslutningen vi hadde ved valget. Det innebærer også at vi legger ned Norgespatriotene, da det per dags dato ikke er noen som ønsker å ta over som partileder, sier Heian til ABC Nyheter.

Les også: Kastet flaske med klorin på Heian

Les også: Blodig skoledebatt i Tønsberg

Bare 184 stemmer

Heian hadde før valget bestemt seg for å trekke seg hvis partiet fikk under 500 stemmer. Og til tross for knallhard jobbing i to og et halvt år før valget, fikk partiet kun 184 stemmer i Vestfold.

- Det var langt færre stemmer enn det vi hadde forventet. Jeg må ta konsekvensene av at folk ikke ønsker partiets politikk, sier partilederen.

Heian innrømmer at det ikke har vært lett å selge partiets politikk til befolkningen. Blant annet har han måttet trekke seg fra flere skoledebatter etter at skoleelever kastet flasker etter ham.

- Mange har forsøkt å kneble min ytringsfrihet. Det har jeg opplevd som svært trist.

Tar fatt på studier

Heian bytter nå ut stemmesedler mot skolebøker. Målet er å utdanne seg som psykolog.

- Jeg har opp igjen noen fag for å få generell studiekompetanse. Etter dette vil jeg begynne på psykologistudier, sier Heian og presiserer at han neppe vil gjøre noe comeback som politiker.

- Nei, det kapittelet er nok avsluttet.

Personvernpolicy