Meny

Frifunnet for voldtekt på grunn av lav IQ

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 25 år gamle mann er frifunnet for voldtekt av en mindreårig jente ettersom Nordhordland tingrett konkluderte med at den tiltalte ikke forsto hva han gjorde.

Mannen var tiltalt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente i 2007. I retten forklarte jenta hvordan hun satte seg til motverge da mannen tvang seg til samleie med henne. I Nordhordland tingrett ble imidlertid mannen frifunnet for voldtekt.

– Retten legger til grunn at det er rimelig tvil med hensyn til hvorvidt tiltalte forsto at han skaffet seg samleie ved vold eller ved truende atferd, heter det i dommen ifølge bt.no.

Mannens IQ er målt til 62, noe gjør at han regnes som lettere psykisk utviklingshemmet. Retten slår fast mannen dermed må frifinnes for voldtekten.

25-åringen ble derimot dømt for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig og fikk en straff på 75 timers samfunnstjeneste. Han må også betale en erstatning på 25.000 kroner til jenta.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus