Gir bort konseptalbum

Billy Corgan stabler The Smashing Pumpkins på beina igjen og vil gi bort 44 nye låter gratis til alle som vil ha dem. Foto: Alex Brandon  (AP Photo/Scanpix)
Billy Corgan stabler The Smashing Pumpkins på beina igjen og vil gi bort 44 nye låter gratis til alle som vil ha dem. Foto: Alex Brandon  (AP Photo/Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pThe Smashing Pumpkins gir bort 44 nye låter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
The Smashing Pumpkins

The Smashing Pumpkins ble etablert i Chicago i 1988 og ga ut fem studioalbum før de erklærte seg som oppløst etter utgivelsen «Machina/The Machines Of God» i 2000.

Gjennom 1990-tallet høstet The Smashing Pumpkins stor anerkjennelse verden over, og regnes fremdeles som et av de virkelig store navnene på alternativrockkartet fra dette tiåret.


Etter bruddet fikk frontmann og bandleder Billy Corgan fikk med seg trommeslager Jimmy Chamberlin og dannet den såkalte «supergruppen» Zwan. Det nye bandet ble relativt dårlig mottatt både blant kritikere og hos publikum, til tross for at de øvrige medlemmene som utgjorde besetningen kom fra ellers anerkjente band som Slint, Tortoise, Chavez, og A Perfect Circle.

I 2005 stablet Billy Corgan The Smashing Pumpkins på beina igjen med ny besetning, og som resulterte i albumet «Zeitgeist» i 2007, med en påfølgende verdensturné. Verken comeback-albumet eller turneen ble spesielt godt mottatt blant kritikere, så det gjenstår å se om Corgan makter å gjenopprette inntrykket med det nye låtmaterialet som han nå lover å gi bort gratis.

Diskografi (studioalbum):
«Gish» (1991)
«Siamese Dream» (1993)
«Mellon Collie And The Infinite Sadness» (1995)
«Adore» (1998)
«Machina/The Machines Of God» (2000)
«Zeitgeist» (2007)


Les mer:

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

(ABC Nyheter): Billy Corgan og hans dalende storhet fra 90-tallet, The Smashing Pumpkins, melder på bandets hjemmesider at bandet har planer om å reise seg igjen. Gruppens nye album blir et dobbeltalbum bestående av intet mindre enn 44 nye låter. Samtlige av disse ønsker Corgan og kompani å gi bort gratis til fans og alle andre interesserte som får lov til å laste ned låtene. Og det helt gratis!

- Jeg er glad for å endelig kunne offentliggjøre planene om det nye Smashing Pumpkins-albumet, sier bandleder Billy Corgan i en pressemelding.

Konseptalbum

Innspilling av låtene på det nye albumet, som har fått tittelen «Teargarden By Kaleidyscope», er nettopp påbegynt, og derfor er det fremdeles uklart når alle de nye låtene vil være tilgjengelig for allmennheten.

- Innspillingen begynte 15. september. Albumet vil inneholde totalt 44 sanger, hvor vi nå har tatt fatt på innspillingen av de fire første. Mitt mål er å lansere én og én sang om gangen, forhåpentligvis vil den første bli tilgjengelig rundt Halloween (rundt 1. november, red.anm.), med en ny låt kort tid etterpå helt til alle de 44 sangene er ute. Hver låt vil bli tilgjengelig fullstendig gratis, til alle som måtte ønske det og hvor enn de måtte befinne seg.

Corgan understreker at det ikke ligger noen baktanker bak stuntet:

- Med gratis så mener jeg absolutt gratis - uten noen haker. Det betyr at du ikke trenger å skrive under på noe, gi fra deg e-postadressen eller at du må låse deg til noe som helst. Du vil få mulighet til å laste ned sangene til hvilken bruk du måtte ønske, og spre dem så mange ganger du vil, om det er det du ønsker, sier den nå 42-år gamle Chicago-rockeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slippes også fysisk

Billy Corgan avslører samtidig at planen er å gi ut fire og fire låter i slengen på i alt 11 EP-er som skal gis ut i begrenset opplag.

- Vi ønsker også å selge eksklusive EP-er i begrenset opplag. Detaljene rundt hvordan disse EP-ene vil se ut til slutt er noe vi jobber med nå. EP-ene vil sannsynligvis være mest interessante for samlere som ønsker fysiske objekter med coverdesign og den best mulige lydkvaliteten som kan oppnås. EP-ene vil ligne mer på minibokser enn på ordinære CD-singler. Vi kommer også til å tilby forskjellige versjoner av låtene, med for eksempel tilgang til demoversjoner. Det vesenligste her er at musikken på «Teargarden By Kaleidyscope» vil bli tilgjengelig for alle, understreker Corgan.

Når alle låtene er ferdige, vil låtmaterialet bli tilgjengelig på en såkalt «deluxe»-boks, som også vil bli solgt som fysisk produkt i platebutikken.

- De som har kjøpt EP-ene trenger ikke bekymre seg, for boksen kommer ikke til å bli en kopi av det begrensede bokssettet med EP-er.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vender tilbake til røttene

Ifølge bandsjefen vil The Smashing Pumkins gå tilbake til sitt opprinnelige uttrykk, som han beskriver som atmosfærisk, melodiøst, tungt og vakkert.

- Musikken vi serverer på «Teargarden By Kaleidyscope» vil vise at vi vender tilbake til våre originale psykedeliske røtter. Bakgrunnen for albumet er inspirert av tarotkortet Narren og dens reise. Det er min intensjon å tolke dette ved å dele livets reise inn i fire faser som representeres gjennom karakterene «Barnet», «Narren», «Skeptikeren» og «Den mystiske».

- Jeg har allerede skrevet 53 sanger til platen, så jeg er rimelig sikker på at jeg har det meste av materialet som jeg vil trenge for å iverksette et såpass omfattende prosjekt som dette på plass. Jeg er veldig inspirert til å sette albumet ut i livet, og svært, svært entusiastisk rundt prosjektet og det faktum å få ny musikk fra The Smashing Pumpkins ut til dere på en unik og spennende måte, avrunder Billy Corgan.