Meny

Telenor satser på ny satellitt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om kort tid tar Telenor i bruk en ny satellitt som skal forsyne 15 millioner husstander i Norden og Øst-Europa med TV-kanaler.

Den nye satellitten har kapasitet til å forsyne Norden med 128 TV-kanaler eller 68 kanaler med HD-kvalitet. I Øst-Europa vil det bli enda større kapasitet. I tillegg skal satellitten forsyne Riks-TVs nett med 30 kanaler.

Satellitten, som skytes opp 29. oktober etter tre års planlegging, har fått navnet Thor 6 og koster isolert sett 1,3 milliarder kroner. Hele prosjektet har en kostnadsramme på opp mot 2,5 milliarder kroner, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Thor 6 har en levetid på 15 år. Da går satellitten tom for drivstoff og sendes lenger ut i rommet til en slags gravplass for avdankede satellitter.

Romfartsekspert Erik Tandberg mener at kommunikasjonssatellitter er kommet for å bli. Han viser til at mange nå kan glede seg til å få HD-kvalitet i fjernsynsruta.

– Det neste som kommer er nok tredimensjonalt TV, sier Tandberg. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus