Meny

Advarer chattere mot nettfiske

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brukere av chatteprogrammet MSN Messenger advares nå mot såkalt nettfiske, det vil si forsøk på å få tilgang på deres innloggingsopplysninger.

Slike opplysninger kan nettfiskerne i neste omgang bruke til å sende uønsket e-post, også kalt søppelpostmeldinger.

Advarselen kommer i form av en melding fra nettsikkerhetsselskapet Trend Micro, der sikkerhetsekspert Rik Ferguson oppfordrer til forsiktighet med å oppgi privat informasjon som innloggingsopplysninger. Han advarer mot at informasjonen i verste fall kan benyttes til kriminelle handlinger.

Den konkrete advarselen gjelder en ny nettfiskemelding som lokker mottakerne med å avsløre hvem som har slettet og blokkert dem fra kontaktlisten sin. Dette er opplysninger mange brukere fristes til å gjøre seg kjent med, blir det påpekt.

De nysgjerrige MSN-brukerne som klikker på lenken i meldingen, sendes videre til en falsk innloggingsside, der de blir bedt om å oppgi passordet sitt.

– Det er tydelig at formålet med dette nettfiskeforsøket er å få tilgang på MSN-brukernes innloggingsopplysninger, sier Rik Ferguson. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus