Meny

Frem med regissør-pisken

Frem med regissør-pisken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drew Barrymore debuterer som regissør på rulleskøyter.

Hennes første gjennombrudd kom som skuespiller i ET da hun var fem år gammel. Som 34-åring er Drew Barrymore nå klar med sin første film som regissør.

Filmen heter «Whip it» og vises i disse dager for første gang på filmfestivalen i Toronto. Etter de første anmeldelsene å dømme er kritikerne imponert over Barrymore som regissør.

Når skuespilleren og produsenten nå trår inn i et yrke der mennene fortsatt dominerer, er det med et budskap som avspeiler hennes egen tro på seg selv.

- Jeg tror at jenter kan gjøre alt. Det er derfor denne filmen er så personlig for meg. Filmen handler om at man må være sin egen helt. Den handler om å finne sin egen styrke, om å tenke at du kan gjøre det samme som gutter og om å finne seg selv på veien, sier Barrymore.

«Whip it» handler om den tidligere skjønnhetsdronningen Bliss som forlater skjønnhetskonkurransene for et rulleskøytelag. I hovedrollen finner vi Ellen Page, kjent blant annet fra filmen Juno. Hun har stor respekt for regissøren sin.

- Barrymore har holdt på identiteten sin. Hun har aldri latt seg bli satt i bås eller bekymret seg for hva folk kommer til å tenke, sier Page til telegrambyrået Associated Press.

Kritikerne lar seg sjarmere av filmen. Bransjebladet Variety roser Barrymore for hennes portrett av det tøffe, men kameratslige miljøet på rulleskøytelaget. «En genial atmosfære», mener Screen International . «En bemerkelsesverdig debut», skriver Hollywood Reporter

De er alle enige om at Barrymore har laget en god, men tradisjonell film i girlpower-sjangeren.

«Whip it» er basert på den tidligere rulleskøyteproffen Shauna Cross sin bok «Derby Girl». I biroller finner vi blant annet Juliette Lewis og Barrymore selv. De gjorde 98 prosent av sine egne stunts hevder Lewis.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus