Lyn kan ikke reddes av andre enn seg selv

Lyn-direktør Erik Langerud forklarer om situasjonen til fotballklubben Lyn på Ullevaal stadion i Oslo torsdag formiddag.{nl}Foto: Lise Åserud / Scanpix
Lyn-direktør Erik Langerud forklarer om situasjonen til fotballklubben Lyn på Ullevaal stadion i Oslo torsdag formiddag.{nl}Foto: Lise Åserud / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pIngen, verken andre klubber eller fotballforbundet, kan redde Lyn. Det må osloklubben klare helt på egen hånd.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ser at mange er opptatt av og snakker om konsekvensene dersom det går galt for oss 1. oktober. Dersom vi ikke får inn nok penger innen den tid, er kassa tom, og da må vi bare begjære oppbud.

– Det er ikke de andre klubbene som skal redde Lyn, og jeg ser på sannsynligheten som svært liten for at noen skal ta penger fra egne lommer for at vi skal spille ut sesongen, sier Lyn-direktør Erik Langerud til NTB.

Han jobber døgnet rundt med å holde liv i den tradisjonsrike Oslo-klubben. Innen 1. oktober må klubben ha på plass 17 millioner kroner. VG skrev at klubben har fått i seks millioner per dags dato, men det er ikke et tall Langerud vil gå god for.

– Ballen ruller og vi er i mange prosesser. Ved siden av oss i klubben jobber investorene i sine egne nettverk. Det er kommet inn penger, og i så måte kan jeg si vi er godt i gang med redningsaksjonen, men det er langt igjen, innrømmer Langerud 14 dager før fristen går ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sympati

Langerud sier han har stor sympati med en klubb som Aalesund som kommer til å bli svært skadelidende dersom Lyn må gå til skifteretten, men også andre klubber vil få merke konsekvensene av det.

– Vi har et lag i 2. divisjon også, og klubbene i den divisjonen vil møte akkurat samme problemstilling som Aalesund dersom det skulle gå galt, sier Langerud.

Nettopp Aalesund og Molde har vært i kontakt med hverandre for å se hvilke grep disse klubbene kan ta, og hvilke knapper de kan trykke på i forhold til Norges Fotballforbund (NFF), for å finne en løsning på saken. Begge klubbene vil miste seks poeng dersom Lyn går inn og alle klubbens kamper strykes fra tabellen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vårt mål er at de som skal investere i Lyn, skal gjøre det fordi de ønsker å være langsiktige og være med videre, sier Langerud som legger til at det verken er NFF eller de andre klubbenes rolle å skulle redde Lyn – ikke engang når det gjelder resten av denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er jo ikke bare vi som sliter. Derfor må vi finne løsningen andre steder enn i de andre klubbene eller NFF. Dette er noe vi må ordne opp i selv, sier Langerud med ettertrykk. Han legger til at det selvsagt ville vært veldig hyggelig hvis det skulle komme noe fra andre aktører, men han har ingen tro på det.

Vanskelig

Erik Langerud legger ikke skjul på at situasjonen han og Lyn er oppe i ikke er god.

– Det er ikke tvil om at det er ekstremt vanskelig å være leder for en bedrift som kan gå konkurs. Følelsesmessig er det veldig tungt, for det er mange som er involvert. Det er tross alt snakk om en bedrift med 40 ansatte som, fordi vi er en fotballklubb, får mye mer oppmerksomhet enn vi fortjener, sier Langerud til NTB.

Han mener det er lettere å forholde seg til det forretningsmessige, for planene ligger der og jobben er klart definert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vet hvordan vi ligger an akkurat nå, men føler ikke noe behov for å kommunisere det tallet med pressen hver gang vi møtes. På et gitt tidspunkt kommer vi til å gå ut med hvor mye penger vi har samlet inn, sier Langerud som er optimist tross alt.

– Jeg har tro på at vi skal klare dette. Hvis jeg ikke hadde trodd på dette, så ville vi ikke orket å holde på, sier Lyn-direktøren som virkelig opplever å ha kniven på strupen.

Det står om framtiden til en av de mest tradisjonsrike klubbene i Fotball-Norge – og søndag møtes Vålerenga og Lyn, men det er viktigere for Lyn å overleve som klubb enn å være best i by’n denne gangen. (©NTB)