Trakk samme lottotall to ganger på rad

<pDet skulle knapt kunne skje, men to ganger på rad har lottotallene i Bulgaria vært de samme. Sjansen for at det samme skal skje i Norge er 1: 5 379 616.</p

Trakk samme lottotall to ganger på rad
Trakk samme lottotall to ganger på rad
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): To ganger på rad har lottotallene i Bulgaria vært de samme. Den magiske rekka 4,15, 23, 24, 35 og 42 ble trukket både 6. september og den 10. september.

Så mange ganger har tallene blitt trukket i Norge siden starten i 1986.Så mange ganger har tallene blitt trukket i Norge siden starten i 1986.

Nå har bulgarske myndigheter satt i gang etterforskning for å finne ut om den utrolige tilfeldigheten virkelig var et usannsynlig sammentreff, eller om noen hadde jukset med tallene på forhånd.

Ikke juks

Det bulgarske statslotteriet er i hvert fall klar på at vinnerrekken ble trukket på vanlig vis og at ingen tuklet med trekningen av de seks tallene. Ifølge selskapet skal det være umulig. Trekningen foregikk på direktesent TV med publikum i salen.

Det bulgarske lottosystemet består av 49 tall, hvorav seks tall trekkes ut. I trekningen den sjette september var det ingen som hadde krysset av alle de riktige tallene. Fire dager senere hadde imidlertid 18 spillere levert inn rekker med de riktige seks tallene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Førstepremien ble fordelt på de 18 spillerne som fikk omlag 44.000 kroner hver.

– Aldri skjedd i Norge

Pressetalsmann Magne Vikøren i Norsk Tipping på Hamar forteller til ABC Nyheter at han hørt om det utrolige sammentreffer i Bulgaria, men sier at noe lignende aldri har skjedd i Norge før.

– Nei, det har ikke skjedd her. Men med 23 år med Lotto og 52 trekninger i året kan det være at samme rekke har blitt trukket flere ganger. Dette har vi imidlertid ikke sjekket, så her er det bare å jakte på like rekker, forteller Vikøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Norsk Tipping er det minimal sjanse for at samme vinnerrekke skal kunne trekkes to ganger på rad i Norge. Oddsen de opererer med er 1:5 379 616.

– Den mest spilte rekken 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7, og det ville ikke gitt rare premien (ca 8000 kr i helga). Ellers går det mest i strikkemønster, annet hvert tall, de siste tallene opp til 34 og lignende, forteller pressetalsmannen.

I dette exceldokumentet kan du finne alle vinnerrekkene siden Lotto startet trekninger i 1986.

Vi oppfordrer nå leserne til å se om de klarer å finne identiske rekker og annen morsom statistikk blant tallene.

Send det du finner til sverre@abcnyheter.no.