Meny

Minst 16 drept i eksplosjon i Kabul

En kraftig eksplosjon rystet Kabul torsdag. Foto: REUTERS / Ahmad Masood / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst ti afghanere og seks italienske soldater er drept i en voldsom eksplosjon i Afghanistans hovedstad Kabul. Tykk røyk steg rett etterpå til værs fra et område som huser USAs og Storbritannias ambassader.

Området der det smalt torsdag, ligger øst i Kabul ved en vei som fører til byens internasjonale flyplass. Ifølge Italias forsvarsdepartement ble seks italienske soldater drept da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta. Nyhetsbyrået AFP meldte at to sivile og en NATO-soldat lå igjen i veikanten etter eksplosjonen.

En annen vestlig soldat var sterkt forbrent, rapporterte en av byråets medarbeidere fra eksplosjonsstedet. Eksplosjonen skjedde ved middagstider lokal tid, omtrent halvannen kilometer fra den amerikanske ambassaden.

– Jeg hørte et voldsomt smell, og deretter så jeg tykk, svart røyk. Jeg trodde det var blitt natt midt på lyse dagen, og i flere minutter var det umulig å se noe som helst, fortalte en lokal butikkeier som bare oppga navnet Sawaad.

Tidligere denne måneden ble mange sivile drept da en selvmordsbomber fra Taliban sprengte seg i lufta nær en kolonne med lastebiler fra NATO. Denne eksplosjonen skjedde også i den østlige delen av Kabul. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus