Meny

Bobby Graham er død

En av Storbritannias mest ettertraktede trommeslagere Bobby Graham er død, 69 år gammel. Foto: Jet Harris (billygraham.co.uk)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av Englands mest ettertraktede trommeslagere ble 69 år gammel.

«You Really Got Me» (1964)«You Really Got Me» (1964)

(ABC Nyheter): Bobby Graham, som har spilt trommer på mer enn 15.000 plateinnspillinger, er død, 69 år gammel.

Graham har vært en av Storbritannias mest ettertraktede trommeslagere siden tidlig på 1960-tallet.

Takket nei til The Beatles

Faktisk var studiomusikeren så ettertraktet at Brian Epstein skal ha tibudt han jobben som fast trommeslager i The Beatles da Pete Best skulle erstattes. Men Graham takket galant nei fordi bandet var alt for lite kjent på tidspunktet. Noe Ringo Starr antagelig er rimelig fornøyd med i dag.

Blant det enorme antall låter som Bobby Graham har spilt trommer på, finner vi også en rekke rockklassikere. Han er mannen bak trommestikkene på The Kinks' «You Really Got Me» (se videoklipp under) og «All Day And All Of The Night», på Thems «Gloria» og «Baby Please Don't Go», på Dusty Springfields «I Only Want To Be With You» og på Petula Clarks «Downtown». For å nevne et lite utvalg.

For full oversikt over diskografien med plateinnspillinger der Bobby Graham er kreditert som trommeslager, sjekk her.

Den største i Storbritannia

The Kinks' produsent Shel Talmy har siden beskrevet Graham som «den største trommeslageren som Sorbritannia noen gang har fostret».

Bobby Graham døde på Isabel Hospise i Welwyn Garden City på mandag etter å ha kjempet mot magekreft i fire måneder. På sine hjemmesider bobbygraham.co.uk takker han alle som har engasjert seg mens han har vært syk, og skriver at han vil gi tilbakemeldinger når han blir bedre.

Sånn skulle det ikke gå.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus