Meny

Kastet brannbombe mot skoleelever

Ti personer ble skadd etter at en 19 år gammel mann kastet minst én brannbombe inn i et klasserom på Carolinum videregående skole i Ansbach. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti personer skadd på skole i Tyskland.

Tysk politi har arrestert en 18 år gammel mann bevæpnet med øks som kastet minst én såkalt Molotov-cocktail mot medelever ved Carolinum videregående skole i Ansbach, melder den tyske avisen Bild.de .

- Gjerningsmannnen har blitt arrestert, han er skadd og er på vei til sykehuset, sier en talsmann for Nürnberg-politiet til nyhetskanalen N24, melder AFP.

Ti elever og lærere er skadd. Tilstanden til tre av de skadde betegnes som alvorlig.

Bygningen ble evakuert etter hendelsen, melder Sky News.

– Hele skolen er gjennomsøkt. Ingenting tyder på at det er en annen gjerningsperson, forteller Peter Grimm, talsperson for politiet, til nyhetskanalen N24.

Den videregående skolen har mellom 600 og 700 elever.

Ifølge den tyske TV-kanalen RTL skal gjerningsmannen ha kastet minst en brannbombe.

En elev ved Carolinum gymnasium blir ledet bort fra skolen av sine foreldre.

Tyskland har vært i alarmberedskap etter en skolemassakren i Winnenden i mars, da 17 år gamle Tim Kretschmer skjøt og drepte 15 personer før han selv ble drept av politiet.

Man fryktet en smitteeffekt som følge av dette, og politiet har evakuert en rekke skoler etter meldinger om nettopp dette.

I mai ble en 16 år gammel jente arrestert etter å ha ankommet skolen med maske og bevæpnet med flere kniver, en luftpistol og flasker som inneholdt brennbart materiale.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus