Vil lage Kongofilm

<p«Max Manus»-regissørene har vært i kontakt med Joshua French og Tjostolv Moland. </p

Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French under domsavsigelsen i Kisangani i Kongo.(Foto: Vegar K. Vatn / Scanpix)
Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French under domsavsigelsen i Kisangani i Kongo.(Foto: Vegar K. Vatn / Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Max Manus»- regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning har vendt blikket mot dramaet i Kongo. De forteller Dagbladet i dag at de er interessert i å lage film om Joshua French og Tjostolv Moland

-Vi har vært i kontakt med flere journalister som har vært der nede for å finne ut om dette kan være et mulig prosjekt. Vi er interesserte i saken, forteller Sandberg.

De to regissørene er for tiden på filmfestivalen i Toronto for å presentere «Max Manus».

-Vi er for tida inne på flere prosjekter, men vi vet ikke hva som blir vår neste film. Det viktigste for oss er å finne den beste, sterkeste og mest interessante historien å fortelle, så vil tida vise om dette er en slik historie. Det viktigste nå er å se hvordan det går med gutta der nede, sier Sandberg.

—Den spennende historien her er ikke om disse gutta er utsatt for justismord eller ikke. Det interessante er hverdagen i Kongo og den omfattende lyssky virksomheten der hvite kjeltringer og leiesoldater utnytter lokalbefolkningen og tømmer landet for ressurser. En film som omhandler dette, oppfordrer jeg til å lage, sier Poppe til Dagbladet.

I følge Dagbladet har også flere forlag vært i kontakt med Joshua French og Tjostolv Moland med tanke på bokutgivelse om dramaet.