Meny

Vil lage Kongofilm

Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French under domsavsigelsen i Kisangani i Kongo.(Foto: Vegar K. Vatn / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Max Manus»-regissørene har vært i kontakt med Joshua French og Tjostolv Moland.

«Max Manus»- regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning har vendt blikket mot dramaet i Kongo. De forteller Dagbladet i dag at de er interessert i å lage film om Joshua French og Tjostolv Moland

-Vi har vært i kontakt med flere journalister som har vært der nede for å finne ut om dette kan være et mulig prosjekt. Vi er interesserte i saken, forteller Sandberg.

De to regissørene er for tiden på filmfestivalen i Toronto for å presentere «Max Manus».

-Vi er for tida inne på flere prosjekter, men vi vet ikke hva som blir vår neste film. Det viktigste for oss er å finne den beste, sterkeste og mest interessante historien å fortelle, så vil tida vise om dette er en slik historie. Det viktigste nå er å se hvordan det går med gutta der nede, sier Sandberg.

—Den spennende historien her er ikke om disse gutta er utsatt for justismord eller ikke. Det interessante er hverdagen i Kongo og den omfattende lyssky virksomheten der hvite kjeltringer og leiesoldater utnytter lokalbefolkningen og tømmer landet for ressurser. En film som omhandler dette, oppfordrer jeg til å lage, sier Poppe til Dagbladet.

I følge Dagbladet har også flere forlag vært i kontakt med Joshua French og Tjostolv Moland med tanke på bokutgivelse om dramaet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus