Fire arrestert for krigsforbrytelser

<pSkal ha drept sivile under Bosnia-krigen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire skal ha drept bosnisk-kroatisk sivile under et angrep mot den byen Trusina, 16. april 1993. Det melder det anerkjente bosniske nettstedet Balkan Insight.

Onsdag ble de fire arrestert i en koordinert aksjon mot flere steder i Bosnia-Herzegovina. Blant de arresterte er Nedzad Hodzic, som under krigen fikk tilnavnet «John Wayne», etter den amerikanske westernlegenden. De andre arresterte er Mensur Memic, Dzevad Salcin og Senad Hakalovic.

Det mistenkte er overlevert til det bosniske etterforskningsbyrået, SIPA.

Under angrepet mot landsbyen ble 19 sivile drept. Fire ble skadd, blant annet to barn på to og fire år. Samme dag ble tre krigsfanger fra den bosnisk-kroatiske militsen HVO drept.

I følge bosniske medier skal også hjemmet til en tidligere bosnisk general Sefer Halilovic være ransaket. Han er tidligere frikjent for krigsforbrytelse av Den internasjonale krigsforbrytelser i det tidligere Jugoslavia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus