Folkehjelp-medarbeider forsvunnet i Irak

<p>MOTTOK TRUSLER: Soran Q. Saeed Coste jobber for Norsk folkehjelp i Nord-Irak. Han jobber med blant annet korrupsjonsbekjempelse og har mottatt trusler. Hjemmet hans har også vært utsatt for hærverk. Foto: Norsk folkehjelp. </p>
MOTTOK TRUSLER: Soran Q. Saeed Coste jobber for Norsk folkehjelp i Nord-Irak. Han jobber med blant annet korrupsjonsbekjempelse og har mottatt trusler. Hjemmet hans har også vært utsatt for hærverk. Foto: Norsk folkehjelp. 

<pNorsk Folkehjelp har ikke hørt fra sin medarbeider i nord-Irak siden mandag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soran Q. Saeed Coste, som arbeider for Norsk Folkehjelp i den kurdiske regionen nord i Irak, har vært savnet siden mandag. Norsk Folkehjelp er bekymret for hans situasjon og sikkerhet.

- Har nå vært borte i to døgn, og vi har ikke noe ny informasjon om hvor man befinner seg. Vi leter gjennom ulike kanaler, og han er etterlyst i Kurdistan, sier kommunikasjonssjef Tor-Henrik Andersen i Norsk Folkehjelp til ABC Nyheter.

Jobbet med korrupsjon

Soran Coste har ansvaret for Norsk Folkehjelps programmer for menneskerettigheter og demokratisering i regionen.

Han har jobbet for Folkehjelp siden 1996. Coste og kona har opplevd trakassering i flere år, og i fjor flyktet kona og datteren i eksil i Tyskland.

I tillegg til jobben for Norsk Folkehjelp, har Coste jobbet med ulike forskningsprosjekter knyttet til korrupsjon og kvinners rettigheter.

Var politisk engasjert

- Dette er følsomme områder. I juli fikk leiligheten endevedt og sprayet ned med slagord som var knyttet til det arbeidet han har drevet, sier Andreassen.

Coste var også politisk engasjert. Under valget i Nord-Irak i sommer jobbet han for det ny-stiftet partiet «Liste for endring».

- Selv sto han ikke på lista. Men partiet utfordret de to andre partiene, og det var uroligheter i området i forbindelse med valget. Han er ikke aktiv i partiet nå, men skrev lokalt i mediene om demokratispørsmål. Det er vanskelig å spekulere i om dette har sammenheng med forsvinningen, sier Andersen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus