Meny

Et av verdens farligste steder for journalister

Anna Politkovskaja ble skutt og drept i Moskva i 2006. Politkovskaja skrev mange kritiske artikler om Russlands militære innsats i Tsjetsjenia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 journalister har blitt drept i Russland siden 2000.

Bare Irak og Algerie rangerer over Russland på listen over de dødeligste landene for journalister. Russland er faktisk et farligere sted for journalister å ferdes til nå enn det var under den kalde krigen. De er også det niende verste landet i verden når det gjelder oppklaring av forbrytelser mot pressefolk.

17 drept

17 journalister har blitt drept i Russland siden 2001. I bare ett av tilfellene har gjerningsmannen/mennene blitt straffet, skriver den Internasjonale Komité for Beskyttelse av Journalister i en 72 siders lang rapport som nylig ble frigitt.

Les hele rapporten her

- Vårt mål er å beskytte journalister, og vi er mindre og mindre i stand til å gjøre det i Russland, skriver Kati Marton i forordet til rapporten. Marton er styremedlem i komiteen.

- Må gjenoppta etterforskningen

Med rapporten ønsker de også å få gjerningsmennene dømt.

- Denne rapporten er mer enn et utrykk for vårt sinne. Vi foreslår konkrete retningslinjer og presenterer harde fakta for å gjenoppta etterforskningen av de uløste drapssakene, skriver Marton.

Redaktøren for Forbes Magazine i Russland, Paul Klebnikov, ble drept utenfor redaksjonslokalet i Moskva.Redaktøren for Forbes Magazine i Russland, Paul Klebnikov, ble drept utenfor redaksjonslokalet i Moskva.

Skrev om Tsjetsjenia

De mest kjente på listen over journalister som har blitt drept i Russland er Anna Politkovskaja og Paul Klebnikov. Politkovskaja ble skutt og drept i Moskva den 7. oktober 2006.

Polytovskaja holdt på med en artikkel om tortur i Tsjetsjenia rett før hun ble drept, og politiet jobbet ut fra teorien om at mordet var motivert av faglige eller personlige grunner.

Den amerikanskfødte sjefredaktøren for Forbes Magazine i Russland, Paul Klebnikov, ble skutt og drept utenfor redaksjonsbygningen i Moskva mens han jobbet med en omfattende sak om den organiserte kriminalitetens forbindelse til de politiske og forretningsmessige kretsene i Russland.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus