Fem grunner til å elske Swayze

(Foto: Scanpix)
(Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPatrick Swayze gikk bort på mandag. Her er fem gode grunner til at vi elsket ham. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

1.Overarmene hans i Dirty Dancing

I rollen som Johnny Castle ble Swayze skamløst objektifisert, til glede for oss purunge og litt eldre jenter i publikum. I enkelte scener fikk han lov til å beholde en liten singlet, men store deler av filmen er det bar overkropp som gjelder. Og hvilken kropp! I tillegg er det kanskje den første filmen jeg så hvor begrepet mannlig gigolo ble innført. Hvem kan vel glemme replikken: «No, no that's not it. That's the thing, Baby, see it wasn't like that. They were using me».


2. Keramikkscenen i «Ghost»

Hvem kunne drømme om at hobbyhåndverk kunne være så sexy? Igjen har filmskaperne fått Patrick til å kaste skjorta. Sammen med den evigunge Demi Moore gjør han igjen en uforglemmelig opptreden som spøkelset som kommer tilbake for å leke seg med keramikk.

3. Orry Nicolas Maine

Orry Maine er på en desperat jakt etter kona Madeline etter å ha vært adskilt i lang, lang tid. De gjenforenes og hun kommer med den klassiske replikken: «But I have to tell you. There’s another man in my life now. Orry Nicolas Maine. Your son.» Smelt. Er det rart at en hel generasjon med tenåringsjenter plutselig fattet en heller uventet interesse for den amerikanske borgerkrigen?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

4. Låten «She's like the Wind»

Ikke bare kan han danse, han synger også! Enhver 80-tallsungdom med respekt for seg selv hadde en kopi av «She's like the wind»-albumet på kassett. Det skal også nevnes at selveste David Hasselhoff har gjort en cover av låten i ettertid.

5. Donnie Darko

Swayze som new age-guruen Jim Cunningham i kultklassikeren «Donnie Darko» er alene grunn til å se filmen igjen. «I'm not afraid anymore!!!»

Hvorfor elsket du Patrick Swayze? Klikk på «Skriv kommentar» og kjør debatt!