Skutt på grensa til Israel

<pEgyptiske grensevakter skjøt og drepte onsdag to eritreiske utvandrere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har minst 14 utvandrere blitt drept hittil i år da de forsøkte å ta seg ulovlig inn i Israel.

De siste drapene skjer bare en uke etter at vakter skjøt og drepte fire utvandrere fra Afrika sør for Sahara. To andre ble såret nær den 250 kilometer lange grensen. Hendelsene har blitt fordømt av internasjonale menneskerettighetsgrupper.

De to som ble drept onsdag var del av en gruppe med seks eritreere som, ifølge en representant for sikkerhetsmyndighetene i Egypt, overså varselskudd da de ble sett nær grensen.

Tre av flyktningene ble såret av skuddene, en av dem med en kule i brystet, mens en annen ble pågrepet.

Egypt forsvarte mandag sin politikk, og sier utvandrerne, som alle var ubevæpnet, ble gitt varsler om å stanse før de ble skutt. Vakter drepte minst 28 utvandrere i fjor.

Drapene har ført til sterk kritikk fra menneskerettighetsgrupper. Utvandrerne sier de forsøker å forlate Egypt på grunn av fattigdom og rasisme.

Den porøse grena har blitt en stor gjennomfartsåre for utvandrere, asylsøkere og narkotikasmuglere. Israel har bedt Egypt om å slå ned på trafikken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus