Korrupsjon gjør Russlands veier til verdens dyreste

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKoster mye mer i Russland enn i Europa og USA.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette hevder den russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov, som har lagd en sammenligning av prisene på motorveier i Russland og og andre land.

Da han la frem resultatene fra undersøkelsen sist fredag, sa han at byggingen av Moskvas nye motorveiring forventes å koste 237 millioner dollar per kilometer. Til sammenligning koster veibygging mellom tre og seks millioner dollar i Kina, USA og Europa., skriver The St. Petersburg Times.

- Vi kommer aldri til å klare å løse dette mens Luzhkov (Moskvas ordfører, journ. anm.) sitter ved makten, uansett hvor mye penger vi setter av til veibygging. sa Nemtsov. Ågerprisene skyldes korrupsjon og bånd mellom veiutbyggere og myndigheter. Trafikkork skyldes korrupsjon, sa han, ifølge avisen.

42 prosent av innbyggerne i Moskva innrømte i en undersøkelse gjennomført av Public Opinion Foundation at de har bestukket offentlig ansatte. Transparency International, som har som mål å motarbeide korrupsjon nasjonalt og internasjonalt, rangerer på plass 147 av 180 over land som er mest korrupte.

Rådhuset i byen sa at de høye kostnadene skyldes nedrivning av boliger i nærheten av motorveien. Men selv om man trekker fra disse kostnadene, koster fremdeles én kilometer vei 209 millioner dollar.

Les mer hos St. Petersburg Times.