Wenger sjokkert over Hughes

OVERRASKET OG SJOKKERT: Arsenal-manager Arsene Wenger ble ikke videre imponert over Emmanuel Adebayors oppførsel lørdag. Foto: EPA/Scanpix.
OVERRASKET OG SJOKKERT: Arsenal-manager Arsene Wenger ble ikke videre imponert over Emmanuel Adebayors oppførsel lørdag. Foto: EPA/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMark Hughes´ støtte til Emmanuel Adebayor får Arsene Wenger til å reagere. Nå risikerer togoleseren fem kampers utestengelse etter møtet med gamleklubben. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): – Dersom du spør 100 mennesker så vil 99 si at dette var veldig stygt og person nummer 100 er Mark Hughes, sier franskmannen ifølge the Guardian.

– Emmanuel er helt klar på at det ikke var noen onde hensikter bak episoden med Robin van Persie, og han unnskyldte seg etter kampslutt, sa Hughes etter lørdagens kamp som endte 4-2 til Manchester City.

– Så du det? Jeg skulle ikke behøve å svare på det spørsmålet, er Wengers respons.

Mandag ble det klart at Emmanuel Adebayor blir tiltalt for voldelig oppførsel mot sin tidligere lagkamerat Robin van Persie. Han risikerer tre kampers karantene for hendelsen.

Se høydepunkter fra Premier League

– Burde vært utvist tidligere

Wenger mener en spiller kan kontrollere sine bevegelser langt bedre for å unngå slike sammenstøt dersom det ikke ligger en intensjon bak.

– Du vet i løpet av et kort øyeblikk at «jeg kan skade noen eller jeg kan la være», så trekker man seg eller fullfører. I England ser man flere saker hvor spillerne fullfører selv om det er mindre nå enn for ti år siden. For ti år siden var det noen taklinger som man hadde havnet i fengsel for om man hadde gjort det på gaten, sier Wenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wenger mener dessuten at Adebayor skulle vært utvist for en hendelse tidligere i kampen, en forseelse mot Cesc Fabregas. Arsenal-kapteinen ble taklet og Adebayor tråkket på ankelen til spanjolen.

– Overrasket og sjokkert

Wenger mener Adebayor bør innse hvor gode Arsenal var mot ham i tiden han spilte i London.

– Han vil skjønne det om noen år. Derfor ble jeg så dypt overrasket og sjokkert. Nå er det en sak mellom Manchester City og FA og vi vil ikke blande oss inn i det. Men du spør meg om han gjorde det med vilje? Jeg sier ja.

Mandag mottok Adebayor også beskjeden om at han også er tiltalt for måten han feiret scoringen sin på mot gamleklubben. Spissen løp over hele banen for å feire foran sine tidligere fans. De reagerte med voldsomt sinne og kastet gjenstander mot banen. Det spekuleres i om togoleseren kan få en eller to kampers karantene for de omstridte jubelscenene.