Meny

Jan-Derek Sørensen legger opp

Jan-Derek Sørensen under eliteseriekampen mellom Lyn og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 19 sesonger med fotball på toppnivå er det snart ferdigspilt for Jan-Derek Sørensen. 37-åringen legger opp ved sesongslutt.

– Nok må være nok. Jeg føler jeg har spilt på overtid i noen sesonger nå. Skal man være med på dette nivået, så må man være god nok. Nå føler jeg meg ikke god nok lenger, sier Bodø/Glimt-spilleren til Avisa Nordland.

Sørensen har i to perioder spilt for Glimt og Lyn. Han har også spilt for Rosenborg, Vålerenga og tyske Borussia Dortmund.

– Nå handler det om å bruke de seks siste seriekampene til å berge fortsatt eliteserieeksistens for Bodø/Glimt. Jeg kom hit for å bidra til at Bodø/Glimt etablerte seg i eliteserien. Den jobben er ikke gjort hvis vi rykker ned. Og er det en ting jeg er veldig lite lysten på, så er det å avslutte karrieren med et nedrykk. Det vil vise seg i løpet av de seks neste kampene om vi makter å gjøre den jobben som kreves, sier kantspilleren til lokalavisen.

Sørensen debuterte i eliteserien for Lyn i 1-1-kampen mot Molde 6. juli 1992. Han står oppført med 315 toppseriekamper, ifølge altomfotball.no.

Oslo-gutten fikk med seg 21 landskamper. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus