Greide ikke å henrette dødsdømt

<pEtter at bødlene hadde slitt i flere timer med å finne en blodåre å sprøyte giften inn i, besluttet guvernøren i Ohio tirsdag å utsette henrettelsen av Romell Broom.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

53-åringen, som ble dømt til døden for å ha voldtatt og drept en 14 år gammel jente i 1984, ble hentet ut av dødscellen i 14-tiden tirsdag.

To og en halv time senere kastet bødlene inn håndkleet, ute av stand til å finne en egnet blodåre der de tre forskjellige giftstoffene kunne sprøytes inn.

Broom forsøkte selv å hjelpe til så godt han kunne, men blodårene var for utydelige til at henrettelsen kunne gjennomføres.

Gråtende av smerte ba den dødsdømte fangen underveis om å få snakke med forsvareren, men fikk avslag med henvisning til at dette ikke er tillatt når henrettelsen er innledet.

Etter to timer mente forsvareren at det fikk være nok, og viste til at Broom ble påført grusomme og unødvendige lidelser i strid med den amerikanske grunnloven og delstatsloven som slår fast at henrettelse ved giftinnsprøytning skal skje på en rask og smertefri måte.

Guvernøren i Ohio, Ted Strickland, gikk med på å utsette henrettelsen i én uke, samtidig som debatten om henrettelsesmetoder etter alt å dømme blusser opp igjen.

Også i 2006 og 2007 måtte henrettelser ved giftinnsprøytning avbrytes etter tilsvarende problemer i Ohio, noe som resulterte i en lovendring som skulle sikre at de dødsdømte ikke led unødvendig.

Ohio har henrettet 32 dødsdømte de siste ti årene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus