– Drapsdømt på rømmen til Strasbourg

<pGiftdrapsdømte Terje Wiik har ikke kommet tilbake til Ila fengsel. Han skal ha reist til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. </p

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wiik var på premisjon fra Ila landsfengsel, men kom ikke tilbake da permisjonen løp ut fredag. Asker og Bærum politidistrikt bekreftet tirsdag ettermiddag overfor NTB at han fremdeles er borte.

Ifølge Wiiks forsvarer, advokat John Christian Elden, har klienten tatt seg en tur til Strasbourg. Han skal også ha forklart at han var syk.

– Jeg snakket med ham tirsdag, og kan bekrefte at han er bedre. Da han var ute av fengselet, måtte han reise en tur til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Han opplyser å ha hatt et møte der ut fra at han fortsatt mener dommen mot ham er uriktig, og for streng, sier Elden til VG Nett.

– På vei hjem

Wiik skal nå være på vei tilbake til fengselet, ifølge advokaten.

– Han vil nå tilbake og kjempe videre på en mer konvensjonell måte fra fengselet. Jeg håper derfor han snart er på plass igjen, slik at dette ikke går unødig ut over hans soning og permisjoner, sier Elden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Terje Wiik ble i 1999 dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for giftmord på Inger Lise Bakken i Trondheim.

Forgiftet ekskjæresten

Politiet har etterlyst Wiik, og jobber med å få tak i ham. De skal ha vært i kontakt med ham flere ganger på telefon. Også politiet har fått høre at han hadde tatt en tur til Strasbourg.

– Vi etterforsker dette aktivt og søker etter ham. Men jeg vil ikke si hvordan vi gjør dette, siden vi ikke vil at han skal lese det, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved kriminalavdelingen i Asker og Bærum politidistrikt til VG Nett.

Wiik ble dømt for å ha forgiftet ekskjæresten Inger Lise Bakken med thallium ved minst tre tilfeller. Han innrømmet å ha blandet giften i brus og konjakk.