Meny

– Drapsdømt på rømmen til Strasbourg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Giftdrapsdømte Terje Wiik har ikke kommet tilbake til Ila fengsel. Han skal ha reist til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Wiik var på premisjon fra Ila landsfengsel, men kom ikke tilbake da permisjonen løp ut fredag. Asker og Bærum politidistrikt bekreftet tirsdag ettermiddag overfor NTB at han fremdeles er borte.

Ifølge Wiiks forsvarer, advokat John Christian Elden, har klienten tatt seg en tur til Strasbourg. Han skal også ha forklart at han var syk.

– Jeg snakket med ham tirsdag, og kan bekrefte at han er bedre. Da han var ute av fengselet, måtte han reise en tur til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Han opplyser å ha hatt et møte der ut fra at han fortsatt mener dommen mot ham er uriktig, og for streng, sier Elden til VG Nett.

– På vei hjem

Wiik skal nå være på vei tilbake til fengselet, ifølge advokaten.

– Han vil nå tilbake og kjempe videre på en mer konvensjonell måte fra fengselet. Jeg håper derfor han snart er på plass igjen, slik at dette ikke går unødig ut over hans soning og permisjoner, sier Elden.

Terje Wiik ble i 1999 dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for giftmord på Inger Lise Bakken i Trondheim.

Forgiftet ekskjæresten

Politiet har etterlyst Wiik, og jobber med å få tak i ham. De skal ha vært i kontakt med ham flere ganger på telefon. Også politiet har fått høre at han hadde tatt en tur til Strasbourg.

– Vi etterforsker dette aktivt og søker etter ham. Men jeg vil ikke si hvordan vi gjør dette, siden vi ikke vil at han skal lese det, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved kriminalavdelingen i Asker og Bærum politidistrikt til VG Nett.

Wiik ble dømt for å ha forgiftet ekskjæresten Inger Lise Bakken med thallium ved minst tre tilfeller. Han innrømmet å ha blandet giften i brus og konjakk.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus