EU kan få klimakommissær

<span style="font-size: 16px; line-height: 20px" class="Apple-style-span">TRENGER STØTTE: José Manuel Barroso må søke støtte i EU-parlamentet, og lokker nå med en egen klimakommissær. Foto: Scanpix</span>
TRENGER STØTTE: José Manuel Barroso må søke støtte i EU-parlamentet, og lokker nå med en egen klimakommissær. Foto: Scanpix

<pBarroso lokker med å utnevne klimakommissær </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Manuel Barroso gjør sine hoser grønne i håp om at EU-parlamentet vil godkjenne ham som EU-kommisjonens president i nye fem år.

Han lover blant annet å utnevne en egen klimakommissær.

– En kommissær for klimaspørsmål sender et viktig signal til resten av verden, uansett hva som blir oppnådd på klimatoppmøtet i København, sa Barroso under en debatt i EU-parlamentet tirsdag, dagen før parlamentet

skal stemme over om han skal fortsette eller ikke.

Han tilbød seg også å dele den nåværende justiskommissærens oppgaver i to – en som får ansvar for rettslige spørsmål og medborgeres rettigheter og friheter, og en som får ansvar for politi- og sikkerhetsspørsmål i tillegg til integrasjon.

Barroso, som har ledet EU-kommisjonen siden 2004, fikk i sommer enstemmig støtte fra de 27 EU-landenes stats- og regjeringssjefer for fem nye år ved roret.

Men blant EU-parlamentets nyvalgte delegater er det mange som ikke støtter ham, selv om flertallet trolig kommer til å stemme for å gi ham fem nye år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus