Siktet for dødsbrann

<div><strong>MINNES DE DØDE</strong>: Lys og blomster satt opp nær  branntomta tirsdag til minne om de syv polske bygningsarbeiderne som omkom i brannen i Gulskogen i Drammen i 2008. Nå er en person siktet i saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX</div>
MINNES DE DØDE: Lys og blomster satt opp nær  branntomta tirsdag til minne om de syv polske bygningsarbeiderne som omkom i brannen i Gulskogen i Drammen i 2008. Nå er en person siktet i saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

<pPolsk mann siktet for brann i Drammen der sju omkom </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen bodde selv i huset, men reddet seg ut da det begynte å brenne, opplyser politiet.

– Kripos’ rapport konkluderte med at brannen startet i et sikringsskap som følge av manipulering av sikringer, sier politiadvokat Monica Hanø i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

På bakgrunn av rapporten dro politiet til Polen for å avhøre overlevende og tidligere beboere i huset.

Nekter straffskyld

Politiet vil ikke gå inn på detaljer i siktedes forklaring, men sier at mannen nekter straffskyld.

– Vi var i Polen i forrige uke for å gjennomføre konfrontasjonsavhør av de overlevende. Vi mener at vi har grunnlag for å sikte en person for uaktsom brannstiftelse etter brannen som tok sju menneskeliv, sier Hanø.

Mannen, som er i 50-60-åra, ble pågrepet i Norge i slutten av juni og har vært fengslet siden da.

Politiet har sikret seg bevis i både Norge og Polen, og vil ikke utelukke at det kan bli flere siktelser i saken.

Brannvarslingen sviktet

Det var natt til 9. november i fjor at det gamle trebygget i Stasjonsgata ved Gulskogen jernbanestasjon i Drammen brant ned til grunnen.

Mens 14 av de polske bygningsarbeiderne som var innlosjert i bygget, reddet seg ut, mistet sju personer livet.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) konkluderte med at varslingen i huset ikke fungerte da bygget tok fyr.

– Ingen som reddet seg ut, ble varslet av røykvarslere. De ble oppmerksomme på brannen gjennom røyklukt, lyd og rop fra andre personer, sa avdelingsleder Kari Jensen i DSB, i forbindelse med den foreløpige rapporten om brannen, som kom i mars

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus