Meny

Adebayor tiltales

TILTALES: Emmanuel Adebayor blir nå tiltalt av FA for blant annet denne taklingen på tidligere lagkamerat Robin van Persie. Foto: EPA/Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester Citys Emmanuel Adebayor tiltales på to punkter etter lørdagens turbulente kamp mot Arsenal.

(ABC Nyheter): Spissen har vært sterkt i fokus siden kampen mot sin gamle klubb, og nå har det engelske fotballforbundet (FA) sett på saken.

Resultatet er at 25-åringen nå tiltales for voldelig oppførsel etter at Robin van Persie fikk skoen til togoleseren i ansiktet. Adebayor har to dager på å svare på tiltalen, rapporterer engelske the Guardian.

I en uttalelse fra FA sies det følgende: «Dommer Mark Clattenburg har fortalt FA at han ikke så hendelsen, men har bekreftet at dersom han hadde sett det ville han gitt Adebayor rødt kort for voldelig oppførsel».

Manchester City-manager Mark Hughes har tidligere støttet sin spiller.

– Emmanuel er helt klar på at det ikke var noen onde hensikter bak episoden med Robin van Persie, og han unnskyldte seg etter kampslutt, sa han i etterkant av hendelsen.

Jubel med bismak

Adebayor tiltales også for usømmelig oppførsel for måten han feiret sin egen scoring på. Han løp over hele banen for å juble foran Arsenal-fansen, noe som fikk den tilreisende fanskaren til å reagere kraftig.

Etter Adebayors feiring kastet flere illsinte fans gjenstander mot gressmatten. En gjenstand traff en vakt på stadion i hodet. FA har også bedt politiet i Manchester og de to involverte klubbene om å identifisere supportere som har vært innblandet i disse hendelsene.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus