Tester fem dommere

<p><strong>NYTT SYSTEM:</strong> Mike Dean gir her Arsenals Emmanuel Eboue gult kort for filming i kampen mot Manchester United nylig. Nå skal to ekstra dommer plasseres ved mål for å se etter kontroversielle situasjoner innfor straffefeltet i Europa League. (Foto: Scanpix). </p>
NYTT SYSTEM: Mike Dean gir her Arsenals Emmanuel Eboue gult kort for filming i kampen mot Manchester United nylig. Nå skal to ekstra dommer plasseres ved mål for å se etter kontroversielle situasjoner innfor straffefeltet i Europa League. (Foto: Scanpix).

<pMed fem dommere i aksjon får fotballen en av sine mest radikale forandringer på mange år når europaligaen sparkes i gang torsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zürich (NTB-Reuters): Europaligaen erstatter den gamle UEFA-cupen. Fem dommere skal sørge for at alt går riktig for seg.

I tillegg til hoveddommer og linjemenn, skal det være en dommer ved hvert mål.

De skal bistå med å se om ballen har krysset mållinjen, om noen filmer inne i feltet og om det foregår regelbrudd ved faste situasjoner.

Håpet er at antall dommertabber vil minske uten at man må innføre videoteknologi.

– Dette kan være den største forandringen på hvordan en kamp blir ledet på over 100 år, sier UEFA-president Michel Platini.

Han og FIFA-sjef Sepp Blatter er imot innføring av videoteknologi, og håpet er at forsøket med fem dommere viser seg så vellykket at den debatten kan legges død.

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson er positiv til forsøket med fem dommere. Han tror det blir viktig spesielt på kontringer.

– Med det tempoet spillerne har i dag, så er det umulig for dommerne å henge med. Dette er framgang, og framgang er viktig, sier skotten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus