«Beffen» stjålet fra Vågen i Bergen

FERJETYVERI: Beffen - den lille fergen som går fra Bryggen til Nordnes og Akvariet - ble stjålet natt til tirsdag. (Foto: Scanpix)
FERJETYVERI: Beffen - den lille fergen som går fra Bryggen til Nordnes og Akvariet - ble stjålet natt til tirsdag. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDen lille passasjerferjen Beffen ble ved 9-tiden tirsdag funnet ved en brygge nær friluftsmuseet Gamle Bergen i Sandviken, etter at fartøyet i løpet av natten var stjålet fra sin fortøyningsplass på Vågen i Bergen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferjen lå uten fortøyning og en rute var knust. Ellers bar ikke fartøyet – en av Bergens store attraksjoner – noe preg av at en aller annen ved 2-tiden om natta hadde kuttet fortøyningskjeden og fosskjørt ut av Vågen.

Da ferjekaptein Kåre Solvang på morgenkvisten så hva som hadde skjedd, gikk alarmen. Ikke ante han hvor Beffen hadde tatt veien, og på begge sider av Vågen sto transporttrengende bergensere i småsjokk.

Ved operasjonssentralen til Hordaland politidistrikt beroliget man med at alle tilgjengelige ressurser var satt inn for å løse mysteriet. Der regnet man også med at bergenserne selv ville mobilisere i sakens anledning. Og ved 9-tiden kom det gledelige budskap fra Sandviken.

Navnet Beffen er den bergenske versjon av forkortelsen BEF, som står for Bergens Elektriske Færgeselskap AS. Det ble stiftet i 1894 av bergenseren J.C. Troye, som etablerte ruten fra Bryggen til Nordnes og tre andre rutestrekninger på havna. Den oransje og grønne ferjen, som krysser Vågen vel 50 ganger per dag, er BEFs ferje nummer tolv opp gjennom årene. (©NTB)