Forsvaret skal sikre seg:

Teller alle våpen

Det skal gjøres rede for alle hånd- og avdelingsvåpen i Forsvaret. - Det er ekstra viktig i år på grunn av innføringen av nytt datasystem, sier Eivind Byre i FLO. Illustrasjonsfoto: Forsvarets mediearkiv
Det skal gjøres rede for alle hånd- og avdelingsvåpen i Forsvaret. - Det er ekstra viktig i år på grunn av innføringen av nytt datasystem, sier Eivind Byre i FLO. Illustrasjonsfoto: Forsvarets mediearkiv

<pForsvaret har fått nytt datasystem. Frem til jul skal alle hånd- og avdelingsvåpen telles manuelt for å sikre at systemet fores med korrekte data.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret innfører for tiden et nytt datasystem. Her skal man blant annet holde kontroll og oversikt over militært materiell.

For at systemet skal virke er man avhengig av at man starter med korrekte data. Derfor har Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) satt i gang manuell telling av alle hånd- og avdelingsvåpen.

- Telling av våpen er rutine i Forsvaret. Ekstra viktig er det i år, med tanke på at vi har innført nytt datasystem, sier Eivind Byre som er presse- og informasjonsoffiser i FLO.

- For oss er det høyt prioritet å ha kontroll på alt materiell, men spesielt våpen. Her har vi gode rutiner og jobber kontinuerlig for å bli bedre. Vi skal være ferdige med denne tellingen innen utløp av året, sier han til ABC Nyheter.

Det nye systemet som vil koste mer enn 1 milliard kroner når det er innført om noen år, bygger på SAP-teknologi. Da Forsvarssjefen i fjor bestemte seg for å trappe opp innføringen og lanserte Økonomiprosjektet (ØP), var det mange i Forsvaret som var kritiske til tidspunktet som ble valgt.

Riksrevisjonen har også uttrykt bekymring for at Forsvarets 2008-regnskaper vil være mangelfulle.

Les også: Frykt for datakaos

I utgangspunktet skulle ØP ha vært avsluttet allerede, men en rekke forsinkelser gjør at man fortsatt driver feilretting og testing.

I fjor sommer måtte man for eksempel sette soldater til å taste inn data for å få betalt Forsvarets regninger sånn noenlunde i tide.

Byre vil ikke opplyse om cirka hvor mange våpen det kan være snakk om.

- Våpenregnskapet til Forsvaret er untatt offentligheten. Jeg kan derfor ikke si hvor mange våpen det er snakk om, sier FLOs presseoffiser.

Personvernpolicy