PLATE: The Cribs: «Ignore The Ignorant» (Wichita/Tuba)

Stort potensial

Stort potensial
Stort potensial

<pThe Cribs har mye på hjertet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Ignore The Ignorant»«Ignore The Ignorant»

(ABC Nyheter): The Cribs er et stilig band som liksom ikke får det helt til. Et band med et stort potensial som mangler det lille ekstra.

Noe som er litt rart med tanke på at brødrene Gary, Ryan og Ross Jarman fra Wakefield i Yorkshire har fått masse ros og drahjelp av folk som Alex Kapranos (Franz Ferdinand), Edwyn Collins (Orange Juice), Lee Ronaldo (Sonic Youth) og Johnny Marr. Sistnevnte, som holdt i gitarene i The Smiths, er til og med per dags dato fast medlem av bandet.

Firer ikke på kravene

Noe av grunnen til at potesialet så langt ikke er tatt helt ut skyldes at The Cribs så til de grader ønsker å være indie (les: selvstendige, politisk ukorrekte, kompromissløse) at krampa til slutt tar dem.

Når det er sagt; «Ignore The Ignorant» er en plate som ikke firer på kravene. Den punkaktige og tidvis kompromissløse innstillingen er med på å skille The Cribs fra mengden av posører som ukentlig peker nese til deg fra coveret på NME. For uansett hvordan man snur og vender på det: The Cribs har noe på hjertet, de har en misjon og et ønske om å brenne seg fast under huden på lytteren.

Flere høydepunkter

Noe de også tidvis makter med glans. På «We Were Aborted», «Cheat On Me», «We Share The Skies», «Last Year's Show» og sist, men ikke, den minst finfine «Victim Of Mass Production», viser bandet muskler. Men som helhet mangler det lille ekstra som må til for å rykke opp i rockens eliteklasse.

På sitt beste høres The Cribs ut som en salig blanding av The Buzzcocks, The Jam, The Kinks, The Libertines og Nirvana. At de også av og til, som i «She Share The Same Skies» og «Last Year's Snow», høres ut som The Smiths, må tilskrives Johnny Marr som gjennom hele albumet sender ut riff som får meg til å tenke på den gamle gjengen han erobret verden sammen med på 80-tallet.

Til tross for at magefølelsen forteller at alle gode ting er fem for gutta fra Wakefield, kan du, om du digger referansene over, trygt kjøpe bandets fjerde album, «Ignore The Ignorant».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus