Skylder på Venstre og Frp

GLAD: Erna Solberg var tydelig glad og lettet over valgresultatet så langt. Foto: Hans Henrik Torgersen.
GLAD: Erna Solberg var tydelig glad og lettet over valgresultatet så langt. Foto: Hans Henrik Torgersen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pErna Solberg svarer ja på spørsmål om Venstre og Frp er å skylde for borgerlig nederlag. Men valgthrilleren fortsetter utover natten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

OSLO PLAZA (ABC Nyheter): Erna Solberg og hele Høyres valgvake virrer mellom glede over eget resultat, og skuffelse over valgresultatet som helhet.

- I 2007 hadde vi god tone på borgerlig side, og hadde vi klart å holde på den så hadde nok dette gått annerledes. Disse garantiene, først fra Lars Sponheim og så fra Siv Jensen, har helt klart ødelagt mye for den borgerlige siden i norsk politikk, sier Erna Solberg til ABC Nyheter.

Denne grafikken viser den faktiske mandatfordelingen etter hvert som stemmene telles opp.

Uttalelsen falt cirka 20 minutter før den siste prognosen kom, som viser at de borgerlige ledet med ett mandat klokken 23.00.

- Vi skal uansett samarbeide med alle de som vi kan bli enige om, fortsatte Erna Solberg.

Vipper vilt

Helt siden valgdagsmålingene kom klokken 21.00 i kveld har prognosene vist at dette nok er det mest spennende valget på mange år. Foreløpig er ingenting klart, og det valgte også Erna Solberg å poengtere da hun talte til valgvaken på Oslo Plaza.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er ganske deilig. Det er vi som har gått mest fram, det er vi som har vunnet dette valget, sa Erna Solberg til sine egne.

Etter talen var hun likevel svært usikker på hvordan dette ender.

- Vi vet ingenting ennå. Det er fortsatt slik at vi neppe kan si noe om hvilken regjering vi har nå vi våkner i morgen. Selv om det ser vanskelig ut nå, det skal vi innrømme, så må vi rett og slett vente og se, sier Solberg.

Fornøyd med egen innsats

Hele talen Solberg holdt viste at hun er særdeles godt fornøyd med sin egen og partiets innsats, og takket alle i organisasjonen for den innsatsen de har gjort.

- På Høyres vegne er jeg selvfølgelig veldig fornøyd. Vi har hatt en veldig klar framgang, og det skal vi ikke legge skjul på at vi er glade for, sier Solberg.