Selvmål reddet Brann

JUBEL: Viking tok ledelsen først i Bergen. Foto: Scanpix

<p Børre Steenslid ble ulykkesfugl da Brann og Viking delte poengene i vestlandsoppgjøret. 24-åringen laget selvmål i kampen som endte 1-1.</p

Dermed ble det dødt løp mellom rødt og blått på Brann Stadion valgkvelden, som var rettferdig nok. Bergenserne misbrukte muligheten til å komme à jour med Odd Grenland på bronseplass, men holder Viking fem poeng og to plasser bak seg.

Brann-trener Steinar Nilsen var tvunget til å gjøre endringer defensivt på grunn av Kristjan Örn Sigurdsson sin karantene.

David Nielsen startet på topp for hjemmelaget etter at trener Steinar Nilsen hadde valgt å starte med Erik Huseklepp på benken, og dansken hadde kampens første store mulighet. Avslutningen alene med Thomas Myhre var svak, og vitnet om mangel på kamptrening.

Spisskollega Diego Guastavino fikk en dobbeltsjanse til å bringe balanse i regnskapet like før hvilen. En lang Steenslid-tå og et skudd som strøk stolpen reddet imidlertid gjestene.

Ødegaard og Ijeh

Viking satset på hurtige overganger, og fikk betalt for det utover i åpningsomgang. Alexander Ødegaard ga Brann-forsvaret en forsmak på hva som var i vente etter et kvarter. Sunnfjordingen skjøt like til side for mål, da han kom alene med Brann-keeper Nils Kenneth Udjus på venstresiden.

Ti minutter senere var Ødegaard på farten igjen. Peter Ijeh fikk en fot på innlegget fra hurtigtoget, som keeper Udjus så vidt fikk slått til hjørnespark.

Ødegaard serverte corneren, og Ijeh vant duellen med en passiv og fomlende Udjus. Dermed kunne nigerianeren sette inn sitt sjette mål for sesongen.

Myhre holdt stand

Ti minutter ut i 2. omgang entret Huseklepp banen, og det ble straks mer fart i Brann-angrepet. De fleste forsøkene endte likevel i klypene til Thomas Myhre, som ryddet opp i stor stil. 35-åringen hadde en god dag på jobben, og vartet opp med flere klasseredninger på forsøk fra Guastavino og innbytter Rodolph Austin.

Drøye kvarteret før slutt fikk hjemmelaget fortjent utligning. Jan Gunnar Solli kom seg løs fra oppasser Trond Erik Bertelsen på høyresiden, og slo hardt inn foran mål. Viking-forsvarer Børre Steenslid var først på ballen, men var så uheldig å beine den i eget mål.

Begge lag hadde muligheter til å avgjøre på slutten, men det ebbet ut med poengdeling i et lokaloppgjør som inneholdt mye dramatikk. På sidelinjen ble også Viking-assisten Roger Nilsen vist opp på tribunen av dommer Espen Berentsen. (©NTB)