- Er ikke selvsagt Jens fortsetter

FAR OG SØNN: Thorvald Stoltenberg tror Jens har grunn til å være fornøyd, uansett utfall i valget. Foto: Andreas H. Lunde.
FAR OG SØNN: Thorvald Stoltenberg tror Jens har grunn til å være fornøyd, uansett utfall i valget. Foto: Andreas H. Lunde.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pJens Stoltenberg ble tatt imot med trampeklapp. Men ingen må tro at han blir statsminister uansett, sier pappa Thorvald. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC NYHETER): Ikveld ble sønnen tatt i mot med stående applaus av en spent forsamling i Folkets hus.

- Vi vet to ting. Vi vet at det blir veldig spennende. Og vi vet at Arbeiderpartiet har gjort en formidabel valgkamp. Takk for det til alle som er her.

Følg valget på ABC Nyheter

- Det blir veldig jevnt. Hver stemme kommer til å telle, sier Jens Stoltenberg.

Se ABCTV: Stoltenbergs tale til valgvaken

Fornøyelig valgkamp

Blant de første som dukket opp på valgvaken, var statsministerens far Thorvald Stoltenberg. Han har drevet valgkamp for første gang på 18 år.

- Valget i 1991 var siste gang jeg drev valgkamp. Etter det ble jeg fredsmegler på Balkan, og man reiser ikke hjem når man er i krigen. Deretter ble jeg president i Røde kors, og da passet det seg ikke å drive valgkamp for ett parti. For meg er dette fornøyelig, sier Thorvald.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvilket resultat bør Jens være fornøyd med?

- Jeg mener han kan være fornøyd allerede. Jeg har sjelden lest så mye positivt om en statsminister som nå. Jeg har grunn til å være stolt, sier Stoltenberg.

Men i løpet av valgkampen var han bekymret for at folket kunne ta sønnens statsministerjobb for gitt.

- Flere analytikere sier at Jens vil bli statsminister uansett utfallet av valget?

- Ja, og det begynte å bli et problem. Vi måtte si at det ikke er en selvfølge, og at hver stemmer teller, sier han.

Møtte "ungdommene"

- Hva har vært det mest minneverdige i valgkampen?

- Jo, det skal jeg fortelle deg. Jeg har besøkt 30 sykehjem i denne valgkampen. Så kom jeg til et sykehjem der alle var fornøyde. Jeg gikk fra rom til rom og alle var fornøyd. Så kom jeg til et siste rom, og der var det ei dame på 106 år. Der var det ei dame på 106 år. Hun klagde at ungdommene på naborommet var så bråkete.

- Jeg gikk bort til naborommet og snakket med ungdommene. De var 104 og 102 år gamle. Slikt glemmer man ikke, sier Stoltenberg.