- Siv og Lars tabbet seg ut

SPENT: Nestleder i Høyre, Per-Kristian Foss, er spent på utfallet av valget. Foto: Hans Henrik Torgersen.
SPENT: Nestleder i Høyre, Per-Kristian Foss, er spent på utfallet av valget. Foto: Hans Henrik Torgersen.

<pPer-Kristian Foss mener hovedårsaken til Høyres framgang er tabbeutspillene fra Frp og Venstre.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO PLAZA (ABC Nyheter): På Høyres valgvake i Festsalen på Oslo Plaza er det foreløpig folketomt. Men Høyres 1. nestleder, Per-Kristian Foss, er på plass og følger sendingene fra NRK og TV 2 på storskjerm.

Følg valget på ABC Nyheter

- Jeg er faktisk ganske rolig nå. Nå har vi liksom gjort det som kan gjøres. Men det er klart det er veldig spennende denne gangen, og spesielt spent er jeg på om det blir flertall for de borgerlige, eller om den rødgrønne regjeringen klarer å beholde makten, sier Foss til ABC Nyheter.

Fra krise til oppgang

Før landsmøtet i vår var det varslet absolutt krise internt i Høyre. Foss selv hadde uttalt at han kunne ta over som leder av partiet, men det ble aldri noe av. I stedet fortsatte Erna Solberg som leder, og meningsmålingene har stort sett bare pekt en vei siden det spørsmålet ble avgjort.

- Vi har gjort en veldig god valgkamp, så det er jeg godt fornøyd med. Vi har gjort store fremskritt på meningsmålingene, og det gjør at valget nå er mer spennende enn på lenge. Regjeringsspørsmålet er jo helt åpent, sier han.

Han tror likevel at man ikke har gjort seg selv noen tjenester i og med at det ikke har vært ett klart regjeringsalternativ på borgerlig side.

Gjorde rent bord for Erna

- Det er klart uheldig at man ikke har klart å stable på beina et klart alternativ til de rødgrønne. Samtidig tror jeg at vi har tjent kraftig på at Fremskrittspartiet og Venstre har gått ut med disse garantiene mot hverandre. Det tror jeg har hatt mye å si, sier Foss.

At Erna Solberg og Høyre har vært helt tydelig på at de kan samarbeid med hvem som helst, tror Foss har vært det som har skilt denne valgkampen fra den forrige.

- At de kom med de garantiene har helt klart gjort det mulig for Erna å fremstå som den forsonende brobyggeren på borgerlig side, og det tror jeg har vært veldig viktig for å trekke velgere. Det blir mindre spill, og mer politikk med Høyre, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus