Meny

Bombealarm i Kongsvinger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et boligområde i Kongsvinger ble mandag ettermiddag evakuert etter at politiet fant en bombelignende gjenstand i boligen til en mann.

Politiet fikk bekymringsmelding på mannens tilstand, og dro derfor til hans bolig på Gullijordet i Kongsvinger for en såkalt velferdssjekk mandag ettermiddag. Der ble det funnet en gjenstand som lignet en bombe.

– Det ble funnet beholdere i leiligheten som vi ikke vet hva inneholder. Derfor valgte vi å evakuere boligområdet. Bombegruppa fra Oslo politidistrikt vil bistå oss, og kommer hit for å undersøke hva beholderne inneholder, forteller kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt til NTB.

Mannen er ikke pågrepet, men tas hånd om av politiet.

Brannvesen, politi og ambulanse rykket ut til boligområdet ved 13.30-tiden. Politiet har ikke tall på hvor mange boliger eller mennesker som er evakuert etter bombemistanken, men boliger innenfor en radius av 200 meter fra funnstedet er evakuert.

– Vi tror ikke det er noen stor eksplosjonsfare. Men vi tar våre forholdsregler, og evakuerer området inntil bombegruppa fra Oslo har undersøkt gjenstandene og eventuelt uskadeliggjort dem, sier Dobloug. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus