Meny

Ber om FN-boikott av Ahmadinejad

Den jødiske verdenskongressen frykter for innholdet i Ahmadinejads tale under hovedforsamlingen senere denne måneden. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den jødiske verdenskongressen WJC ber verdens politiske ledere boikotte talen som Irans president Mahmoud Ahmadinejad skal holde i FNs hovedforsamling. Iran viser forakt for FN, heter det i oppfordringen.

Regimet i Teheran nekter å bøye seg for sanksjonsvedtak i FNs sikkerhetsråd og vil ikke samarbeide med det internasjonale atomenergibyrået IAEA. Iran fortsetter på aggressivt vis med sitt atomprogram, framholdt den store jødiske organisasjonen mandag.

– Menneskerettighetene krenkes i Iran. Mennesker blir satt i fengsel på grunn av sine politiske meninger, kvinner og religiøse mindretall undertrykkes, og folk forfølges på grunnlag av sin seksuelle legning, het det videre i henvendelsen til FNs hovedforsamling.

WJC påpekte også at president Ahmadinejad fornekter at nazistenes jødeutryddelser – Holocaust – overhodet fant sted. Han har dessuten truet med at «Israel bør fjernes fra kartet», het det på organisasjonens nettsider.

Den jødiske verdenskongressen frykter at Ahmadinejad vil gjenta disse uttalelsene fra talerstolen under hovedforsamlingen senere denne måneden. I så fall bør utsendinger fra andre land vise sin avsky ved å forlate salen, mener WJC. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus