Unge svensker selger sex på nettet

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pRundt 20.000 svenske ungdommer selger seksuelle tjenester, først og fremst over internett. Nesten 2 prosent av alle unge i alderen fra 16 til 25 år har gjort noe slikt, viser tall fra offentlige myndigheter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en rapport som Ungdomsstyrelsen overleverte til regjeringen i Stockholm mandag heter det at mange ungdommer syns det er helt OK for eksempel å kle seg naken foran et webkamera mot betaling. Slikt skjer hele tiden, sier tre jenter til Sveriges Radio.

– Det er helt sykt vanlig. Jeg har fått spørsmål fra flere som vil ha meg til å lage en video eller noe slikt, masse slike snuskete greier, forteller en niendeklassing som heter Alejandra til den svenske rikskringkastingens program Ekot.

Ungdomsstyrelsens rapport viser at 1,7 prosent av ungdommene i aldersgruppen 16 til 25 har solgt sex, og at dette er vanligere blant gutter enn blant jenter. Tallene er omtrent de samme som i en tilsvarende undersøkelse i 2004.

43 prosent av de spurte sier de ikke har noe spesielt imot sex mot betaling. En tidel er selv villige til å utføre seksuelle tjenester for penger, og dette er ifølge Imger Ashing i Ungdomsstyrelsen en gruppe som ofte sliter med store sosiale problemer. (©NTB)