Osama bin Laden med nytt budskap til amerikanerne

<p><span style="font-weight: bold">NYTT OPPTAK: </span>I et elleve minutter langt opptaket advarer al-Qaida-lederen det amerikanske folk mot Washingtons nære bånd til Israel. (Foto: Scanpix)</p>
NYTT OPPTAK: I et elleve minutter langt opptaket advarer al-Qaida-lederen det amerikanske folk mot Washingtons nære bånd til Israel. (Foto: Scanpix)

<pVerdens mest ettersøkte mann de siste åtte årene, Osama bin Laden, er skuffet over Barack Obama og hevder i et lydopptak at Det hvite hus er beleiret av Israel-lobbyen og andre interessegrupper.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det elleve minutter lange opptaket advarer al-Qaida-lederen det amerikanske folk mot Washingtons nære bånd til Israel.

– Det er på tide at dere frigjør dere fra frykten og den ideologiske terrorismen fra neokonservative og Israel-lobbyen, lyder budskapet fra mannen i opptaket som antas å være Osama bin Laden.

– Årsaken til striden mellom oss, er deres støtte til Israel som okkuperer vårt land i Palestina, fortsetter han.

Ingen kursendring

Bin Laden kritiserer president Barack Obama for å være maktesløs og for å ha beholdt Robert Gates som forsvarsminister, og han mener at det har vært liten eller ingen endring å spore i USAs politikk overfor omverdenen etter presidentskiftet.

– Om dere tenker grundig gjennom situasjonen, vil dere innse at Det hvite hus er beleiret av interessegrupper, hevder han.

–Ï stedet for å kjempe for å frigjøre Irak, slik Bush hevdet, er det Det hvite hus som burde ha vært frigjort, slår han fast.

Ikke sikkert

Det er ikke fastslått med sikkerhet at lydopptaket som nå er lagt ut virkelig skriver seg fra Osama bin Laden, men vestlig etterretning føler seg rimelig sikker på at flere tidligere opptak har vært av den ettersøkte al-Qaida-lederen.

Nettstedet der mandagens opptak ble lagt ut har også tidligere vært benyttet som talerør for Osama bin Laden, som USA har utlovet en dusør på 300 millioner kroner for.

Gjentatte budskap

Også tidligere år har bin Laden kommet med lydopptak i dagene rundt 11. september, årsdagen for terrorangrepene mot USA i 2001.

Det forrige budskapet fra al-Qaida-lederen kom i juni, da han kritiserte USAs nyvalgte president Barack Obama for å ha rettet en utstrakt hånd til den muslimske verden.

Amerikansk etterretning tror fortsatt at verdens mest ettersøkte mann skjuler seg i de isolerte grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan, men har til tross for åtte år med intensiv jakt ikke lyktes med å finne ham. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus