Mane-perle senket Tromsø

FEIRING: Malick Mane. Foto: Scanpix.

<pDet var langt mellom høydepunktene, men to flotte Malick Mane-mål sørget for at Sandefjord senket Tromsø 2-0.</p

Med tre poeng i søndagens hjemmekamp tok Sandefjord et nytt steg mot fornyet eliteseriespill.

Mane lekte seg på venstrekanten, Martin Knudsen maktet ikke henge på, og senegaleseren banket ballen i krysset fra hjørnet av sekstenmeteren etter 67 minutter.

En litt feilplassert Sead Ramovic i Tromsø-målet maktet ikke å stoppe kanonen fra 20-åringen.

Ti minutter før slutt ble Mane frispilt av Erik Mjelde. Alene med Ramovic satte SF-spissen ballen høyt i mål. Scoringen var Manes sjette i serien denne sesongen.

Førsteomgangen i Sandefjord var heller traurig. Tromsø var minst svake i en tam forestilling før sidebytte.

Et dobbeltbytte fikk mer fart på vestfoldingene, og anført av en het Mane hanket hjemmelaget inn tre poeng foran 5228 tilskuere.

For Tromsø fortsetter problemene i Sandefjord. Fire seriekamper har gitt fire tap. Per-Mathias Høgmos mannskap trives åpenbart ikke på utebane. Laget slo både Vålerenga og Brann borte i april, men siden har ikke laget tatt tre poeng på sine reiser sørover (0-2-6).

Verken Sigurd Rushfeldt eller Morten Moldskred var i slag i Tromsø-angrepet. Den vanligvis farlige duoen ble robust holdt på avstand av en god Espen Nystuen i Sandefjord-forsvaret.

På overtid hadde innbytter Remi Johansen en avslutning i tverrligger for «Gutan», men Sandefjord holdt unna. (©NTB)