Vil frata kriminelle taxisjåfører løyvet

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pOslo kommune har bestemt seg for å inndra drosjeløyvet til 90 taxieiere som er dømt i den omfattende drosjesvindelsaken i hovedstaden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunen har brukt lang tid på å vurdere det juridiske i saken, men mener nå å ha loven på sin side. De begrunner inndragelsen med at sjåførene ikke lenger oppfyller kravet om plettfri vandel.

– Vi ønsker med dette å gi et signal til alle andre om at svindel som dette ikke skal lønne seg, da mister man det løyvet, sier Jøran Kallmyr, Frp-byråd for samferdsel, miljø og næring i Oslo kommune til TV 2.

De taxieierne som mister løyvet, har alle fått rettskraftige dommer i drosjesvindelsaken. Mange av disse mener det blir feil å frata løyvene, siden de tross alt har mottatt sin straff i domstolen.

Kommunen utelukker ikke at det kan bli rettssaker som følge av beslutningen.

– Det er jo en demokratisk rett som alle har til å få prøve saker for domstolen, og det må vi akseptere. Men vi kommer til å stå hardt på at de som ikke har plettfri vandel skal heller ikke ha drosjeløyve. Vi skal ha en seriøs og god drosjehandel i Oslo, sier Kallmyr. (©NTB)